În ultima perioadă, de când pandemia și-a făcut cuib și în Bucovina, județul Suceava a fost cap de afiș în toate buletinele de știri și terfelit de presa centrală și de oamenii care calcă și pe cadavre pentru scopul lor. Despre aceste știri negative și despre dorința unora de a îngenunchia un județ, primarul Stațiunii Turistice de Interes Național Gura Humorului, Marius Ursaciuc, a declarat că mândria de a fi bucovinean nu este diminuată în urma acestor răutăți, ci a rămas la fel, întrucât pe aceste meleaguri sfinte oamenii au învățat să ierte și să înfrunte încercările vieții cu zâmbetul pe buze.
„Sunt la fel de mândru că sunt sucevean, cum eram și înainte de pandemie. Sunt sătul de heiteri pentru că, din păcate, sunt o mulțime de oameni care se cațără pe cadavre ca să ajungă undeva. Consider că Suceava poate fi, datorită numărului mare de infectări, o zonă sigură COVID pentru că se spune că în urma vindecării se dezvoltă imunitatea”, a declarat primarul orașului Gura Humorului, Marius Ursaciuc.
În ceea ce privește redeschiderea turismului, activitate de bază în orașul Gura Humorului, edilul Ursaciuc a subliniat că a investit zece milioane de euro în infrastructura turistică pentru ca activitățile de profil să fie mai frumoase și mai căutate decât în perioada dinaintea pandemiei.
„Ne grăbim să revenim pe o poziție superioară vremurilor de dinaintea pandemiei. Investim zece milioane de euro în infrastructura turistică și avem cum să le arătăm oamenilor lucruri noi, care să îi facă, atunci când legea le va permite, să vină și să aleagă Gura Humorului, în detrimentul altor locații”, a explicat edilul Marius Ursaciuc.
Între investițiile importante se numătă proiectul T.U.R.I.S.T., care se apropie cu pasi repezi de final. Prin intermediul acestuia au fost amenajate două trasee turistice, respectiv Traseul turistic Piatra Pinului, care are o lungime de 1910 m, şi Traseul turistic Şoimului, care are o lungime de 1882 m.
Marius Ursaciuc a precizat că traseele pleacă de la baza pârtiei, iar în puctul de cotă maximă este amplasat un spectaculos foișor de observare cu șase etaje.
Trebuie precizat că traseele sunt finalizate în proporție de 95%, iar foișorul în proporție de 80%.
Tot din cadrul proiectului T.U.R.I.S.T. se apropie de final și terenul special pentru sport cu piste de popice (popicăria), cât și grupul sanitar destinat turiștilor, care este construit în zona fostei parcări auto.
Pe platorul împrejmuit de lângă toaleta publica va fi amplasat un loc de joacă pentru copii, iar pe aleile de acces vor fi amplasate aparate de fitness. De asemenea, se lucrează și la reamenajarea spațiilor verzi din parcul Ariniș.
Lasa un raspuns