Primarul comunei Fântânele, Vasile Hîj, începe noul în forță și cu multe proiecte menite să crească calitatea vieții cetățenilor localității pe care o reprezintă. Astfel, edilul a subliniat că pleacă la drum cu un excedent bugetar ce îi va fi de folos la implementarea proiectelor pe care și le-a propus.

„La Fântânele, anul începe în forță și drept dovadă și în perioada asta se lucrează la proiectul de Apă și Canal, o lucrare de 2, 5 milioane de euro, pe fonduri europene.
De asemenea, în ceea ce privește aducțiunea de gaz metan suntem într-o Asociație de Dezvoltare Intercomunitară cu localitățile Salcea, Liteni, Verești și Udești și avem deja realizat studiul de fezabilitate și documentația necesară finanțării”, a declarat primarul comunei Fântânele, Vasile Hîj.

Pe de altă parte, edilul a subliniat că pune accent foarte mare pe modernizarea infrastructurii școlare, dar și pe reabilitarea și asfaltarea drumurilor din comuna Fântânele.

„Am, de asemenea, proiecte ce prevăd reabilitarea și modernizarea mai multor drumuri, precum și reabilitarea și modernizarea a două unități școlare din comună, mai precis cele din satele Slobozia și Fântânele, celelalte trei clădiri ale școlii fiind reabilitate deja”, a adăugat edilul.

Totodată, primarul a declarat că în mandatul trecut a construit o grădiniță, un cămin cultural, dar și un dispensar uman. Pe de altă parte, Vasile Hîj a precizat că în comuna Fântânele sunt două unități școlare care nu mai funcționează în prezent, însă pe care vrea să le reabiliteze pentru ca oamenii să le poată utiliza pentru diferite evenimente.

„Totodată, am depus deja proiectul pentru modernizarea iluminatului public stradal și, un proiect la fel de important pe care mi l-am propus este reabilitarea fostului Spital Fântânele. De asemenea, vreau să reabilitez Bisericuța Sfântul Nicolae din Bănești, lăcaș de cult unde este înmormântată bunica marelui poet Mihai Eminescu”, a declarat Vasile Hîj.

Edilul a adăugat că și-a propus să modernizeze parcul cu izvoare, să introducă aplicația digitală „ghișeul meu”, dar și să suplimenteze numărul camerelor de supraveghere din comună.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.