Comuna Poiana Stampei va beneficia de finanțare guvernamentală pentru modernizarea sistemului de iluminat public din localitate. Anunțul a fost făcut de către edilul Viluț Mezdrea care a precizat că proiectul privind modernizarea sistemului de iluminat public din comuna Poiana Stampei este finanțat prin Administrația Fondului de Mediu și urmează a fi implementat în următoarele luni.
Inginerul Viluț Mezdrea a subliniat că investiția se ridică la aproximativ 600.000 de lei, iar peste 10% din valoarea totală a proiectului este asigurată de către unitatea administrativ teritorială, de la bugetul local al comunei. Trebuie precizat că această investiție vine în completarea unui alt proiect de modernizare a iluminatului public implementat în urmă cu un an de către Primărie, cu fonduri de la bugetul local al comunei Poiana Stampei.

Proiectul prevede înlocuirea a 300 de aparate de iluminat vechi cu aparate de iluminat Led 22W cu grad de protecție de minim IP 66, inclusiv accesorii de prindere și montaj. De asemenea, prin acest proiect se urmărește modernizarea și eficientizarea sistemului de iluminat public, dar și implementarea unui sistem de telegestiune care va spori economia de energie electrică și va crește gradul de monitorizare și control al sistemului de iluminat.

„Implementarea acestui proiect va contribui semnificativ la reducerea costurilor la energia electrică. De asemenea, noile corpuri de iluminat vor contribui și la îmbunătățirea confortului și calității vieții cetățenilor din Poiana Stampei”, a declarat primarul comunei Poiana Stampei, ing. Viluț Mezdrea.

Edilul a adăugat că pe drumurile principale se vor monta aparate de iluminat cu surse programabile care vor avea capacitatea de a-și reduce fluxul luminos în anumite intervale orare prestabilite, pentru sporirea economiei de energie electrică.

„Vom interveni în mai multe zone din comună, respectiv în satele Teșna, Tătaru, Dornișoara, inclusiv în cătunul Dorna Burcuț, zona Muncelu și Dealul Praj, în satul Pilugani, inclusiv în zonele Andrieni și Chipereni, precum și în satul Poiana Stampei, inclusiv în zona Podu Coșnei și zona Donisa, strada Florilor și zona Alexeni”, a spus inginerul Viluț Mezdrea.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.