Urmare a cadrului legal creat de Ministerul Educației pentru ca grădiniţele să poată organiza activităţi cu copiii şi în perioada vacanţei de primăvară, părinții preșcolarilor de pe raza localității Poiana Stampei au dat dovadă de o mobilizare impresionantă și, cu sprijinul Primăriei, au solicitat conducerii școlii să intreprindă toate demersurile necesare, astfel încât această modificare legislativă să fie aplicată și la nivelul comunei Poiana Stampei.

Astfel, în urma acestor demersuri, Inspectoratul Școlar Județean Suceava și Direcția de Sănătate Publică Suceava au aprobat solicitările transmise de către unitatea școlară din Poiana Stampei, iar preșcolarii sunt așteptați luni, 12 aprilie, la cursuri.

„Trăim vremuri în care, după sistemul sanitar, sistemul educațional are de suferit din cauza pandemiei de coronavirus, iar o astfel de veste, care vine de la cei cu putere de decizie de la centru, este bine primită și de salutat, mai ales că nu există termen de comparație între școala făcută în bănci și cea online. Chiar dacă este vorba despre preșcolari, temelia educației vine încă de la vârstele mici și, prin urmare, este la fel de importantă precum celelalte cicluri de învățământ. Adresez mulțumiri pentru înțelegere și disponibilitate doamnei director Dorina Paicu și întregului colectiv profesoral”, a declarat primarul comunei Poiana Stampei, inginerul Viluț Mezdrea.

Trebuie precizat că la nivelul localitătii Poiana Stampei sunt trei grădinițe cu program normal și una cu program prelungit, toate urmând a-și deschide porțile luni, 12 aprilie, la prima oră.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.