Membrii Biroului Colegiului Electoral al delegaților mireni din Cercul Electoral nr.6 Câmpulung Moldovenesc, din Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, l-au ales joi, 26 aprilie, ca membru mirean, în Adunarea Eparhială, pe primarul comunei Poiana Stampei, Viluț Mezdrea.

Preotul protopop Aurel Goraş, a declarat că în luarea acestei decizii nu s-a ținut cont de funcția publică pe care o are primarul Mezdrea, ci de faptele bune pe care le-a făcut pentru Biserică și pentru cei care s-au aflat în nevoie.

„Domnul Mezdrea Viluț a fost ales ca membru mirean, în Adunarea Eparhială a Sucevei și Rădăuților, nu pentru calitatea de primar, pentru că noi nu avem treabă cu funcția publică pe care acesta o deține. Noi l-am propus pentru anumite activități pe care el le-a întreprins ca om, ca și creștin. Domnia sa a ajutat foarte mulți oameni, în ultimii ani. Putem aminti aici și de Așezământul de copii de la Podu Coșnei, unde s-a implicat și din punct de vedere edilitar, dar și din punct de vedere al supraviețuirii acestui așezământ. Omul acesta, și înainte de a fi primar, și după aceea, s-a implicat în nevoile celor din jur.  Tot el a  înființat  un comitet de inițiativă care să ajute la reconstruirea bisericii din comună. Noi i-am recunoscut prin această alegere calitate de om creștin. Este un om foarte apreciat la nivel de comunitate, iar noi avem nevoie de oameni valoroși, nu de politicieni”, a declarat pentru SuceavaLive, preotul protopop Aurel Goraş.

Acest mandat are o durată de 4 ani și a fost semnat de către toți cei în drept.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.