Primarul comunei Berchișești, Violeta Țăran, a informat că investiția la rețeaua de distribuție a gazului metan în comună a intrat în linie dreaptă. Potrivit edilului, în urnă cu doi ani, Primăria comunei Berchișești a depus proiectul „Creșterea rețelei inteligente de distribuție gaze naturale în comunele Berchișești, Drăgoiești și Ciprian Porumbescu”, în vederea obținerii finanțării prin Programul Operațional Infrastructură Mare.
Anul trecut, acest proiect a fost preluat în Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”, derulat prin Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, pentru a ajunge în faza de oficializare a investiției.
„Pentru a duce la bun sfârșit acest deziderat, împreună cu colegii mei primari din celelalte două comune, am constituit Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Berchișești-Drăgoiești-Ciprian Porumbescu, persoană juridică de drept privat și utilitate publică.
Consiliul Județean Suceava a eliberat recent Certificatul de Urbanism aferent realizării obiectivului nostru, care se află astfel în stadiul de concesionare a rețelei de distribuție.
Mulțumesc colegilor mei primari, Constantin Popescu de la Drăgoiești și Dumitru Nimițean de la Ciprian Porumbescu, pentru încrederea acordată de a mă desemna liderul acestei asociații.
Sunt încredințată că, până la sfârșitul acestui an, vom putea finaliza toate documentele și procedurile necesare avizării, astfel încât să încheiem contractul propriu-zis de finanțare a execuției sistemului de distribuție a gazelor naturale în cele trei comune: Berchișești, Drăgoiești și Ciprian Porumbescu. Doamne ajută!”, a spus primarul comunei Berchișești, Violeta Țăran.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.