Școala Gimnazială din comuna suceveană Mănăstirea Humorului va beneficia, în perioada următoare, de mobilier, materiale didactice și echipamente digitale noi. Anunțul a fost făcut de către primarul Viorel Croitoru, care a precizat că deja a semnat contractul de finanțare aferent proiectului.

Potrivit edilului, investiția, care se ridică la aproape 800.000 de lei cu TVA, este finanțată prin Planul National de Redresare și Reziliență (PNRR), Componenta 15.

„În cadrul proiectului, 10 săli de clasă vor beneficia de mobilier nou și materiale didactice, dar și de echipamente digitale,  sala de sport va fi dotată cu mobilier și echipamente sportive, iar laboratorul de informatică va fi dotat cu echipamente IT, printre care o tablă interactivă, calculatoare pentru fiecare elev și cadru didactic, sistem de sunet, cameră videoconferință, router wi-fi și alte echipamente IT”, a spus primarul comunei Mănăstirea Humorului, Viorel Croitoru.

Prin acest proiect, se dorește aducerea unei contribuții semnificative la îmbunătățirea calității învățământului, care să ofere elevilor și profesorilor din Mănăstirea Humorului resursele și facilitățile necesare pentru un viitor de succes.

„Obținerea acestei finanțări este un pas important pentru învățământul din comuna noastră. Buna colaborare între Primărie și Școala Gimnazială își arată roadele și suntem foarte bucuroși că vom putea să le oferim copiilor mobilier nou, materiale didactice și instrumente digitale de ultimă generație.
Am fost întotdeauna preocupat ca elevii din Mănăstirea Humorului să beneficieze de cele mai bune condiții pentru desfășurarea orelor de curs.
Vom organiza licitația pentru achiziția tuturor bunurilor cuprinse în proiect și sperăm ca până la finalul anului calendaristic să încheiem procedurile, astfel încât copiii să se poată bucura de toate aceste dotări”, a mai spus primarul Viorel Croitoru.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.