Primarul comunei Horodnic de Sus, Valentin Luță, alături de echipa pe care a format-o, continuă să  implementeze proiecte cu răsunet pe care nu le găsești la tot pasul. După un mandat în care a reușit să devină un etalon și pentru localitățile limitrofe, și în primul an din cel de-al doilea mandat lucrurile au funcționat la fel de bine. În localitate s-au asfaltat drumuri ce erau demult pe lista de dorințe a locuitorilor, s-au depus noi proiecte care să îmbunătățească condițiile de învățare pentru copiii din localitate, iar alte proiecte de importanță sunt pe punctul de a se concretiza.

Având deja multe dintre domenii puse la punct, primarul Valentin Luță a ales, de curând, să investească într-un proiect durabil ce presupune construcția unei stații proprii de asfalt. Concret, firma ce se subordonează Consiliului Local al comunei Horodnic de Sus va produce asfalt în localitate, toate investițiile din infrastructura rutieră urmând a fi realizate în regim propriu.

„Există posibilitatea ca următorii ani să fie rodnici, sau să fie sub asediul unei crize financiare puternice. Am considerat, astfel, că este nevoie să investim inteligent. Am făcut și un calcul înainte de a demara acest proiect: practic, în loc de 1 km de asfalt cu o firmă contractată, vom putea asfalta 2 km din stația noastră. Gândiți-vă că nu vom avea nici costuri de transport și nu vom mai risca nici calitatea asfaltului. Vom porni stația de asfalt imediat după sezonul rece, iar, în timp, sperăm să le fim de ajutor și localităților vecine”, a declarat primarul comunei Horodnic de Sus, Valentin Luță.

La o privire de ansamblu, pentru început, costurile acestei stații se ridică la aproximativ 400.000 de euro, bani de la bugetul local, o sumă ce va fi amortizată în urma scăderii costurilor proiectelor de modernizare a drumurilor.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.