La sfârșit de iarnă, GAL Confluențe Nordice a finalizat a doua sesiune de proiecte, prin aprobarea a 12 proiecte ce se află în prezent în procedura de evaluare finală a Agenției de Plăți pentru Dezvoltare Rurală și Pescuit, urmând ca în curând să se treacă la întocmirea contractelor de finanțare.

Proiectele care au fost aprobate vizează atât reabilitarea drumurilor comunale, crearea de centre de agrement și modernizarea căminelor culturale, cât și construcția de agropensiuni, amenajarea de spații de divertisment sau parcări.

Experiența acumulată în această sesiune a făcut ca o sesiune suplimentară să fie lansată pe 14 februarie 2014, exclusiv pentru proiecte pe măsurile 312 și 313, proiecte ce trebuie depuse până la data de 17 martie 2014. Proiectele vizează aceleași direcții ca și a doua sesiune, sesiunea a 3-a fiind destinată în special beneficiarilor potențiali care nu au apucat să-și finalizeze proiectele la timp pentru a intra în faza precedentă.

La sfârșitul lunii martie, GAL Confluențe Nordice va demara o nouă sesiune de depunere de proiecte, imediat ce Grupul va introduce în Strategia de Dezvoltare Locală Măsura 112 – Instalarea tinerilor fermieri.

Astfel, cea de-a patra sesiune de depunere de proiecte va cuprinde următoarele măsuri :

• Măsura 111 – Formare profesională, informare și difuzare de cunoștințe.

• Măsura 112 – Instalarea tinerilor fermieri.

• Măsura 322 – Renovarea, dezvoltarea satelor, îmbunătățirea serviciilor de bază pentru economia si populaţia rurală și punerea în valoare a moștenirii rurale.

• Măsura 421 – Implementarea proiectelor de cooperare.

E de sperat că pe măsură ce noi și noi proiecte primesc finanțări nerambursabile, tot mai multe persoane să pornească procedurile pentru a le obține, deoarece dacă banii pot fi obținuți, e bine să-i luăm.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.