Joi, 22 septembrie, la ora 18:00, scena Teatrului Municipal Matei Vișniec Suceava va găzdui spectacolul bilingv româno-francez „Le printemps est encoire loin. Tojours ensemble – Primăvara e departe încă. Mereu împreună”, de Anca Visdei, în regia lui Ivan Romeuf.

Spectacolul este o coproducţie realizată de Compania teatrală L’Egrégore din Marsilia şi Teatrul „Andrei Mureșanu” din Sf. Gheorghe.

Din distribuție fac parte: Claudia Ardelean, Maryse Courbet, Fatma Mohamed și Marie-Line Rosetti. Asistent de regie: Fazakas Misi, Colaborator artistic: Frédéric Grosche.
Sinopsis: După ani de zile, două surori se regăsesc. Alexandra a fugit în Elveția pentru a scăpa de dictatura ceaușistă și încearcă să își publice scrierile interzise în țara sa. Este surprinsă de rezultatul emigrării (i se spune că provine din „lumea a treia”, că a venit în Elveția pentru a muri de foame), iar supraviețuirea chiar îi este dificilă. Cealaltă soră (Ioana), rămasă în România să-și continue activitatea în calitate de actriță, este condamnată la… a face față cu putere. … „Trebuie să supraviețuiesc bine. Crezi că m-ar lăsa să joc Puck dacă ar arăta altfel scrisorile de acreditare…” Regăsirea celor două surori nu este ușoară, ea va fi materializată prin reprezentarea fizică a tinereții lor și va avea un loc important în această călătorie… Totul este posibil, pentru că suntem în teatru. 4 actriţe – 2 personaje… Memoria noastră este capricioasă… Amintiri trunchiate. Dorința de a uita există, dar sunt lucruri pe care nu le poți uita. Actrițele vor reprezenta două variante ale amintirilor trăite. Prezentul le obligă să retrăiască o mulțime de amintiri de mult uitate.
Prețul unui bilet este de 15 lei.
Biletele se găsesc la Teatrul Municipal „Matei Vișniec” Suceava.
Rezervări la: 0330 803 995, luni-marți-miercuri, între orele 11.00 – 15.00.

14333200_10153864119857747_2819887770431103998_n

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.