Primele autobuze electrice de mică capacitate au intrat în posesia TPL Suceava. Anunțul a fost făcut de către primarul municipiului reședință de județ, Ion Lungu în cadrul conferinței săptămânale de presă. Edilul a subliniat că achiziția celor 5 autobuze a fost făcută cu bani economisiți din fonduri elvețiene.

„Urmează formalitățile de înregistrare, pentru că acum au numere roșii și nu pot funcționa pe traseu. Trebuie să fie înmatriculate și înregistrate. O să le folosim pe traseele mai îndepărtate și pe străduțele înguste din Burdujeni Sat, din Ițcani, dar și pe cele din zona Zamca. La fel, vrem să facem niște trasee și către Cetatea de Scaun a Sucevei”, a declarat primarul Ion Lungu.

Valoarea celor cinci autobuze electrice este de 4,7 milioane de lei fără TVA, iar autonomia bateriei este de 150 de km, adică ajunge pentru funcționarea într-o zi pe traseu, în funcție de cât de aglomerat este orașul. Potrivit edilului Sucevei, datorită punctelor de încărcare rapidă din oraș, bateriile autobuzelor electrice pot fi reîncărcate în doar câteva ore.

De altfel, Ion Lungu a precizat că în viitorul apropiat vor fi achiziționate și autobuzele electrice mari, pe fonduri europene.

„Proiectul privind aducerea autobuzelor electrice pe Programul Operațional Regional, pe fonduri europene a făcut încă un pas. Am avut vizite în teren și am trecut testul, au fost și la baza pe care o pregătim pentru transportul electric. Proiectul a trecut de evaluarea tehnică și financiară, iar acum suntem în faza de precontractare”, a explicat primarul municipiului Suceava, Ion Lungu.

 

Au venit primele autobuze electrice, de mică capacitate.Discutăm despre 5 autobuze achiziționate din economii la fondurile elvețiene!Vor veni și celelalte pe fonduri europene. Doamne ajută!#IonLungu #PrimăriaSuceava #Suceava

Publicată de Ion Lungu pe Marţi, 23 aprilie 2019

Comentarii Facebook

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.