Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a semnat miercuri, 4 martie, cu reprezentanții firmei SC BMC TRUK&BUS S.A., contractul de achiziție a celor 25 de autobuze electrice, care urmează să intre în parcul auto al societății de transport public local.

„Am semnat în această dimineață contractul privind achiziția a 25 de autobuze electrice cu o lungime de 12 m cu firma câștigătoare a licitației SC BMC TRUK&BUS S.A. cu sediul în România pentru suma de 47.775.000 lei fără TVA”, a declarat primarul municipiului Suceava, Ion Lungu.

Acesta a adăugat că valoarea estimată a licitației a fost de 57.180.000 lei fără TVA, astfel făcându-se o economie.

Trebuie precizat că autobuzele sunt produse de ZTE un concern din China, bateriile și puterea de 340 kw, autonomie 250 km, motorizarea este de producție China, garanție 15 ani, garanție baterii 10 ani, 79 locuri din care 29 pe scaune, dotări camere supraveghere, afișaj electronic, sistem de locație AVL, sistem de climatizare, sistem de numărare călători, rampă pentru persoanele cu dizabilități.

Termenul de livrare este de șase luni pentru primele 15 autobuze, celelalte 10 autobuze vor sosi în termen de 12 luni de la data semnării contractului.

„Avem convingerea că până la sfârșitul lunii octombrie 2020 vor ajunge primele 15 autobuze electrice”, a conchis primarul Ion Lungu.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.