Începând de ieri, 21 decmbrie, de la orele 12:00, au început să funcționeze parcometrele din cele trei parcări importante din municipiul Suceava. Este vorba de parcările de la Hotel Bucovina, Magazin Bucovina și Piața Mare.

Potrivit viceprimarului sucevean, Lucian Harșovschi, sistemul de parcare cu autotaxare funcționează de luni până sâmbătă, între orele 08:00 și 20:00, iar tariful este de doi lei pe oră. Harșovschi a mai arătat că aparatul funcționează cu bancnote de 1 leu și cu monezi și, de asemenea, schimbă bancnotele de 5 lei și de 10 lei în monezi. Cel mai important de știut este faptul că neutilizarea aparatului și neexpunerea tichetului la vedere în interiorul mașinii,  se sancționează cu amendă cuprinsă între 200 de lei și 400 de lei. Sancționați vor fi și sucevenii care vor vandaliza aparatele de autotaxare, doar că, de această dată, amenzile sunt cuprinse între 1.000 de lei și 2.000 de lei.

Reamintim că deliberativul local a aprobat din luna august a.c. un regulament de parcare a autovehiculelor în cele trei parcări din municipiul reședință de județ, însă, cel mai probabil din cauza licitației, aparatele au fost montate abia la sfârșitul săptămânii trecute.

Trebuie menționat că autovehiculele dotate special pentru persoanele cu handicap pot utiliza parcările gratuit.

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.