La 10.01.2020, orele 08.10, un tânăr, de 22 ani, din comuna Moara, a condus autoutilitara marca Fiat Ducato, pe un drum comunal neclasificat din comuna Șcheia, sat Șcheia, având direcția de deplasare dinspre D.N. 17 către localitatea Sf. Ilie, iar la trecerea la nivel cu calea ferată curentă fără bariere din proximitatea S.C. Angel Trans S.R.L. Șcheia a intrat în coliziune cu trenul InterRegio 1833 Iași-Timișoara care circula pe direcția Suceava – Gura Humorului. Partea carosabilă a drumului comunal era acoperită cu gheață.

În urma accidentului șoferul a suferit leziuni traumatice grave fiind preluat de un echipaj medical de urgență SMURD C1 și transportat la U.P.U. – Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava unde, în urma evaluării medicale a fost diagnosticat cu: „policontuzionat prin accident feroviar, TCC minor, contuzie toracică, fractură femur drept, fractură gambă stângă”.

Totodată Stanciuc Ciprian, de 17 ani, fratele șoferului din comuna Moara, pasager în autoutilitara Fiat Ducato, a decedat la locul accidentului.

Conducătorul auto și mecanicul de tren, M.R, de 50 de ani, din mun. C-lung Moldovenesc, au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, iar ulterior le-au fost prelevate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Traficul feroviar a fost blocat aproximativ 90 minute.

S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „ucidere din culpă” și „vătămare corporală din culpă”.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.