Deliberativul județean s-a întrunit luni, 5 aprilie, în ședință extraordinară pentru a aproba proiectul de hotărâre privind trecerea din domeniul public al municipiului Câmpulung Moldovenesc în domeniul public al județului Suceava al bunului imobil teren în suprafață de 3.517 mp din Câmpulung Moldovenesc.

Potrivit președintelului Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, această procedură are drept scop urgentarea lucrărilor la Punctul Aeronautic ce va fi amenajat la Câmpulung Moldovenesc și care va deservi întreaga zonă de munte a județului Suceava.

„După ce Ministerul de Interne ne-a înștiințat că un elicopter SMURD a fost repartizat județului nostru, mai mulți specialiști au fost la fața locului și, în urma unor analize, s-a convenit să facem o investiție în centrul de greutate al zonei montane a județului Suceava, iar noi am optat pentru Câmpulung Moldovenesc”, a declarat președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur.

Acesta a adăugat că Punctul Aeronautic va fi amenajat la Câmpulung Moldovenesc întrucât municipiul se află la distanțe relativ egale de zonele Ghura Humorului, Vatra Dornei și Rădăuți – Falcău – Brodina. Totodată, Flutur a subliniat că în alegerea locației s-a luat în calcul și zona de interferență a elicopterului de la Târgu Mureș care poate ajunge până la Vatra Dornei.

„Am ales acest loc pentru un timp de reacție eficient”, a subliniat Flutur.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.