Paraclisul recentei reînființate Mănăstiri Arbore și-a sărbătorit primul hram pe 26 iunie, de Duminica Sfinților Români. Înălțătoarea slujbă a fost săvârșită de către un sobor de preoți din comună, dar și de la Sihăstria Putnei și Solca. La evenimentul religios au luat parte și autoritățile locale din comuna Arbore, între care și edilul Dan Tiperciuc, care a luat parte la întreaga slujbă. De asemenea, primarul a spus că Sfânta Liturghie a fost prilej de bucurie și împreună rugăciune pentru toți cei prezenți.

„Sunt tare fericit că ne-am putut bucura împreună de această frumoasă slujbă dedicată sfinților români, prietenii Lui Dumnezeu. Le mulțumesc sfințiților părinți pentru că au slujit la Arbore, dar și oamenilor care au luat parte la această înălțătoare Sfântă Liturghie”, a spus primarul comunei Arbore, Dan Tiperciuc.

De altfel, starețul Mănăstirii Arbore, protosinghelul Porfirie Pescarul, a explicat că hramul Paraclisului Mănăstirii Arbore nu a fost ales întâmplător, ci datorită faptului că Sfinții Români sunt cei care au transformat România în „Grădina Maicii Domnului” și Bucovina în „Ierusalimul neamului românesc”.

„Emoțiile m-au cuprins și pe mine la primul hram al Paraclisului Mănăstirii Arbore. Acest hram nu a fost ales la întâmplare pentru că Înaltpreasfințitul care a purtat de grijă pentru redeschiderea Mănăstirii și un iubitor al sfinților români a ales acest hram tocmai pentru că a vrut să evidențieze că sfinții români sunt cei care au transformat țara noastră în «Grădina Maicii Domnului». Noi, poporul român, ne identificăm prin trei lucruri: credință, familie și iubire de patrie, iar sfinții români au fost cei care, dincolo de toate, au dovedit că având în inimă aceste trei stări și, bineînțeles, starea continuă de iubire către Dumnezeu putem să ne facem cu adevărat moștenitori ai Împărăției Cerurilor. Așa că îi rugăm pe toți sfinții români să fie pentru noi toți mijlocitori, să ne lumineze  inimile și să ne sădească în inimi dragostea către Dumnezeu”, a spus protosinghelul Porfirie Pescarul, starețul Mănăstirii Arbore.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.