Marian Andronache, președintele interimar al organizației municipale PMP Suceava, a declarat în cadrul unei conferințe de presă, faptul că partidul din care face parte este inițiatorul a trei proiecte de lege foarte importante pentru cetățenii români, dar mai ales pentru suceveni.

Primul proiect de lege ar putea rezolva problema creșelor și a grădinițelor, cel de-al doilea proiect vizează persoanele care nu au mai fost angajate până acum, iar cel de-al treilea proiect  se axează pe sănătate.

„Un proiect de lege important pentru români, dar și pentru suceveni, este «Primul loc de muncă», proiect ce se adresează tinerilor între 16-35 de ani, care nu au mai avut un loc de muncă. Statul va plăti angajatorilor o sumă egală cu salariul minim brut pe economie pentru fiecare tânăr pe care îl angajează pe o perioadă de 18 luni”, a declarat Marian Andronache.

Totodată, a mai menționat acesta, în aceeași perioadă, statul va asigura și plata contribuțiilor de asigurări sociale.

„Angajatorii vor fi obligați să mențină tinerii angajați cel puțin 36 de luni de la data încheierii contractului. Ar fi un program revoluționar pentru piața muncii din România și ar încuraja tinerii să rămână în țară. Dacă «Prima casă» a dat rezultate foarte bune, cred că și «Primul loc de muncă» ar fi o lege foarte bună pentru toți românii”, a concluzionat Marian Andronache.

 

PMP va insista foarte mult pe proiectul „Legea sănătății”

Marian Andronache a subliniat că proiectul „Legea sănătății” va oferi soluții și va transforma sistemul într-unul corect, bazat pe realitățile din spitale.

„Sistemul sanitar se află într-o criză perpetuă și întotdeauna avem probleme cu sistemul sanitar. Prin acest proiect de lege dorim să îl transformăm într-un sistem corect, bazat pe realitățile din spitale, care să ofere soluții pertinente atât pacienților cât și medicilor”, a conchis Andronache.

Președintele interimar al organizației municipale PMP Suceava a precizat că cele mai importante modificări pe care proiectul de lege le vizează ar fi reorganizarea sistemului de asigurări și reorganizarea spitalelor.

„Se poate discuta foarte mult pe aceste proiecte de lege și consider că sunt foarte importante pentru România. Sper ca după alegerile parlamentare să ajungă a fi votate atât în Camera Deputaților, cât și în Senat”, a încheiat Marian Andronache.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.