Unul din misterele ce au planat în jurul primei doamne, Carmen Iohannis, a fost lămurit de surse din rândul administrației prezidențiale.

carmen-iohannis

Mai multe fotografii publicate pe Facebook în ultima perioadă şi atribuite Primei Doamne, Carmen Iohannis, au stârnit discuţii aprinse referitoare la conţinutul postărilor. Surse din cadrul Administraţiei Prezidenţiale au declarat, pentru „Adevărul”, că Prima Doamnă nu are, însă, un cont pe reţeaua socială. Conturile create pe Facebook şi care poartă numele lui Carmen Iohannis nu îi aparţin, au precizat surse din Administraţia Prezidenţială pentru Adevărul.ro

Prima Doamnă va avea însă un cont pe reţeaua socială, cât de curând, şi plănuieşte să fie activă în mediul online, au afirmat aceleaşi surse. Precizarea intervine în contextul în care, recent, mai multe fotografii publicate pe conturile atribuite lui Carmen Iohannis au stârnit reacţii acide în mediul online.

O fotografie publicată în preajma Sărbătorilor şi realizată de fotograful Mugur Vărzariu, înfăţişează cuplul prezidenţial în timpul rugăciunii. Imaginea a fost realizată la 2 noiembrie 2014, în cadrul unui documentar referitor la alegerile prezidenţiale.

Mulţi comentatori au criticat imaginea în sine, fără a şti însă contextul în care a fost realizată şi faptul că respectivul cont de Facebook nu îi aparţine Primei Doamne, în timp ce Vărzariu a reclamat modul în care a fost utilizată fotografia, respectiv fără citarea sursei.

„Trebuie respectată munca unui om, implicit şi drepturile de autor. Trebuie atribuită fotografia şi să trebuie să fie citată sursa, respectiv www.mugurvarzariu.com. Aşa este corect”, a spus el.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.