În Mexic, a fost confirmat primul caz de COVID-19 şi gripă sezonieră detectate simultan la aceeaşi persoană, fapt care îngrijorează comunitatea medicală. Convergenţa celor două boli ar putea pune o şi mai mare presiune asupra sistemului sanitar din această ţară, relatează EFE.

„Mai mult decât convergenţa celor două boli la aceeaşi persoană, un lucru mai puţin obişnuit, trebuie să ne preocupe juxtapunerea epidemiei cu sezonul de gripă, fapt ce ar putea duce la o saturaţie a spitalelor”, a scris luni pe Twitter, Alejandro Macias, responsabil cu gestionarea epidemiei de gripă din 2009.

Cazul a fost confirmat și de Jose Luis Alomia, director general de epidemiologie din cadrul Ministerului Sănătăţii,

„A fost raportat în Mexic primul caz privind prezenţa simultană a celor două virusuri, atât a virusului SARS-CoV-2, agentul patogen care provoacă boala COVID-19, precum şi a virusului AH1N1, care declanşează gripa”, a precizat Alomia.

Cazul a fost detectat la o femeie de 54 de ani cu antecedente de obezitate, suferind de o boală autoimună şi care a avut cancer şi o afecţiune pulmonară cronică.

Pacienta a fost spitalizată şi că evoluţia ei este bună.

Săptămâna trecută, medicul Alejandro Macias a avertizat că nimeni nu este pregătit de o „epidemie sinergică”, referitor la convergenţa a două focare de boală în rândul populaţiei.

 

Sursa: Observatornews.ro

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.