Conducerea Consiliul Judeţean Suceava va propune aprobarea, de către consilierii județeni a concesionării prin licitaţie publică, a 1.000 de metri pătraţi de teren din curtea Spitalului Vechi din Suceava pentru construirea unui centru de radioterapie oncologică.

Inițiatorul proiectului, președintele Consiliului Județean Suceava, Cătălin Nechifor, a precizat că această investiție poate fi fezabilă doar cu aportul mediului privat. De aceea, în ședința de luni, 23 decembrie, se va propune votarea proiectului, prin care cei interesați vor putea participa la licitația publică organizată de Spitalul Județean. Prețul de pornire este de 90.000 de euro, iar concesionarul va plăti o redevență anuală de 3.600 de euro, cu recuperare în 25 de ani, la care se adugă și dobânda de referință stabilită de BNR, la data efectuării plății. Durata concesiunii este de 49 de ani şi poate fi prelungită cu încă 24 de ani şi jumătate prin acordul părţilor.

În studiul de oportunitate, se arată că în județul Suceava, boala canceroasă se află într-un trend ascendent ceea ce se evidențiază prin numărul cazurilor de noi pacienți diagnosticați cu diferite afecțiuni. De la an la an, numărul este din ce în ce mai mare. În 2007 au fost raportate 1236 de cazuri, iar în 2012 s-au înregistrat 1,743 de cazuri.

 Amplasamentul, în suprafață de 1.000 de metri pătrați se află în proprietatea Spitalului Județean, se află între pavilioanele secțiilor de oncologie și dermatologie, și dispune de apă, canal, gaz și energie electrică.

Totodată investiţia în construirea centrului de radioterapie şi în dotarea lui cu echipamente medicale de ultimă generaţie este estimată la peste 7,5 milioane de euro.

Comentarii Facebook

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.