Primul sondaj publicat la jumătatea campaniei electorale arată că, la doar trei săptămâni distanţă faţă de alegerile parlamentare, PSD este partidul cel mai bine cotat în preferinţele alegătorilor, cu 40%, având şanse reale să formeze noul Guvern alături de ALDE, care a obţinut un scor de 7%.

Studiul realizat de Kantar-TNS la comanda USR a venit, însă, şi cu o surpriză în ceea ce priveşte poziţionarea partidului lui Nicuşor Dan: Uniunea Salvaţi România s-a clasat pe locul al doilea, obţinând un procent de 19%, faţă de liberali, care au fost preferaţi de 18% dintre cei care au declarat că vor merge cu siguranţă la urne în 11 decembrie. „Uniunea Salvaţi România va fi surpriza acestor alegeri parlamentare”, a declarat la Interviurile Gândul fostul ministru al Fondurilor Europene şi candidat al Uniunii la parlamentare, Cristian Ghinea. Potrivit sondajului TNS, alte partide care ar putea depăşi pragul electoral necesar pentru intrarea în Parlament sunt ALDE şi PMP, ambele cu 7%.
Dacă mâine ar avea loc alegeri parlamentare, 40% dintre români ar pune ştampila pe lista PSD-ului, arată rezultatele studiului realizat de de Kantar-TNS la comanda USR, publicate miercuri. Acest lucru înseamnă că social-democraţii pornesc cu prima şansă în cursa pentru mandatele de senator şi deputat şi au cele mai mari şanse să formeze viitorul Guvern, deci, implicit, să desemneze şi viitorul prim ministru al României, alături de ALDE, care, potrivit cifrelor publicate, ar obţine 7% din sufragii.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.