Primul stent a fost implantat unui pacient cu infarct miocardic acut, miercuri, 26 iunie, la Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” de la Suceava. Astfel, noul compartiment de cardiologie intervenţională din cadrul secţiei Cardiologie a unității spitalicești a devenit funcțional.

În conferința de presă de la Spitalul Județean, președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur a declarat că că noul angiograf al spitalului a fost pus în funcţiune, sub asistenţa reprezentantului firmei furnizoare, Siemens.

„Angiograful este autorizat de CNCAN și ne bucurăm să anunțăm dotarea și funcționarea acestui aparat extrem de așteptat de cetățeni”, a spus președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur.

Medicul Roberto Haret și echipa sa au realizat intervenția. Trebuie precizat că medicii au fost recrutaţi de la clinica privată contractată de Spitalul Județean Suceava care se ocupau cu implantarea stenturilor la pacienţii cu infarct miocardic acut.

Președintele CJ Suceava a mai spus că în viitorul apropiat vor mai fi recrutați și alți medici pentru a asigura o acoperire cât mai mare a solicitărilor pacienţilor

„Continuăm recrutarea și identificarea medicilor noi și tineri care să dorească să lucreze la Spitalul Județean Suceava”, a spus Gheorghe Flutur, președintele Consiliului Județean Suceava.

Managerul spitalului, Vasile Rîmbu, a precizat că a început demersurile pentru a obţine finanţare de la Casa de Asigurări de Sănătate pentru stenturile de care au nevoie pacienţii cardiaci cronici, întrucât SJU cheltuie lunar peste 200.000 de lei pentru acest tip de intervenţii.

 

Comentarii Facebook

2 Responses

  1. Dumitru Cusnir

    Felicitari pentru activitatea de manegement a spitalului judetean si pentru sprijinul acordat de consiliul judetean.

    Răspunde
  2. Elena Bujorean

    Felicitari!Aveti in vedere si un compartiment de electrofiziologie?Suntem pe liste de asteptare in judetele limitrofe …termen de asteptare de 4 luni pentru fibrilatie la un pacient de 70 de ani cu insuficienta mitrala si episod de amnezie…?!!

    Răspunde

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.