Premier League este cel mai valoros campionat din lume. Tocmai de aceea, se dă, de obicei, o luptă aprigă pentru salvarea de la retrogradare. Nimeni nu vrea să părăsească liga care aduce cei mai mulți bani.

În acest sezon ne putem aștepta la o nouă bătălie intensă, însă s-ar putea să avem parte de niște surprize importante printre numele aflate în această luptă. Cei care pariază pe Premier League ar trebui să aibă grijă ce pariuri vor plasa în următoarea perioadă pentru că ne putem aștepta la anumite surprize, care poate nu ar fi fost posibile stagiunea trecută.

 

Care sunt echipele care au cele mai mari șanse să părăsească prima ligă engleză în acest sezon așadar?

 

  1. Everton

 

Primul nume aduce și prima mare surpriză. Echipa de pe Goodison Park este unul dintre cel mai mari cluburi din Anglia, iar tradiția sa este una remarcabilă. Cu șase titluri în cont, Everton este o echipă titrată, însă care în ultimii ani a făcut multe transferuri neinspirate și numiri de antrenori în același stil. Astfel, cu Frank Lampard pe bancă, Everton are șanse mici să aibă un sezon reușit, chiar dacă au efectuat mai multe transferuri pe ultima sută de metri. Echipa din Liverpool arată foarte vulnerabilă și doar o revenire spectaculoasă și un sezon perfect al lui Dominic Calwert-Lewin i-ar mai putea salva. 

 

  1. Bournemouth

 

Scott Parker a fost primul antrenor din Premier League dat afară, dar cel mai probabil nu o merita. Campania de transferuri a celor de la Bournemouth a fost aproape inexistentă, iar asta se reflectă în șansele echipei de a rămâne în prima ligă engleză. Drept urmare, Bournemouth are un lot foarte slab, practic același care a promovat din Championshisp, iar șansele să faci performanță în Premier League cu un lot de Championship sunt foarte mici. Tocmai de aceea, demiterea lui Scott Parker nu a avut niciun sens. Degeaba schimbi antrenorul, dacă lotul tău nu este suficient de drum. Este greu, desigur, să faci mari schimbări în lot bruște (vezi Nottingham Forest care a adus 21 de jucători, o abordare extrem de riscantă), însă conducerea nu l-a susținut deloc pe Parker și acum se aștepta să facă minuni, practic. 

 

  1. Leicester

 

Sigur că aici ar putea să fie Fulham sau Nottingham Forest, însă situația este foarte îngrijorătoare la Leicester. Nu a fost cumpărat niciun jucător în această vară, iar jucătorii nu par să mai aibă încredere în Brendan Rodgers și în tacticile lui. Astfel, Rodgers, cu vestarul pierdut, cu o conducere care nu îl mai susține și cu propriile limitări tactice, pare sortit eșecului. Singura șansă a lui Leicester de a scăpa de retrogradare este demiterea cât mai rapidă a lui Rodgers, până nu va fi prea târziu. 

Așadar, acestea sunt cele trei mari favorite pentru retrogradare, cu precizarea că situația s-ar putea schimba pentru Leicester dacă va fi demis antrenorul la timp. Atunci Fulham și Forest ar arăta mult mai vulnerabile.

 

sursa foto: unsplash.com

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.