Constantin Prodaniuc, primarul comunei Moara, a arătat, printr-un bilanț, realizările din mandatul 2012-2016. Din acest raport reiese faptul că, în al doilea mandat primarul a fost preocupat de atragerea de investiții prin fonduri europene, modernizarea unităților de învățământ sau de cult, modernizarea drumurilor și extinderea reţelelor de utilităţi.

Proiecte pe fonduri europene și bani din fonduri proprii – cheia investițiilor în Moara

 

Edilul comunei a subliniat faptul că, în decursul ultimului mandat au fost cheltuieli pentru investiții de circa 60 de miliarde de lei vechi (6 milioane de lei) și niciunul dintre satele componente ale comunei, și aici vorbim de Vornicenii Mici, Vornicenii Mari, Liteni, Moara Carp sau Moara Nica, nu a fost uitat.  Prodaniuc a gestionat din fonduri proprii sau europene lucrări în infrastructura fiecărei localități.

„Am realizat un proiect pe 322 D, asfaltând circa doi km în Vornicenii Mari și tot atât în Moara Carp, la granița cu comuna Bosanci, iar la Liteni am făcut un drum din beton de un  km. Un alt drum care a fost modernizat este cel din localitatea Moara de 1.1 km care este făcut din beton. În Moara Nica avem în proiect betonarea drumului din localitate în lungime de 1.5 km. Dacă ținem cont de faptul că un km este în jur de 7 miliarde de lei vechi (n.r  700 de mii de lei) un calcul simplu arată că au fost investiți în infrastructura rutieră aproximativ 25 de miliarde de lei vechi”, a punctat primarul din Moara, Constantin Prodaniuc.

 

În al doilea mandat a fost realizat sediul nou al Primăriei

La Moara, primăria funcționa într-o clădire veche de peste 100 de ani, ceea ce crea disconfort tuturor celor care îi călcau pragul.

„În noul sediu al primăriei putem să primim pe oricine cu mândrie. Este o clădire simbol pentru localitatea noastră și este considerată de localnici foarte frumoasă. În vechea clădire, care a fost sediul școlii, trebuia să pui lighene atunci când ploua, asta din cauză că nu avea un acoperiș sigur. Am acoperit edificiul cu tablă lindab și am făcut-o utilizabilă așa cum o vedeți acum”.

Învățământul și cultura nu au fost uitate la Moara. De aceea s-au realizat lucrări de reabilitare la şcolile din Liteni şi Moara Carp, s-a amenajat o grădiniţă de copii în satul Liteni, fiind începute şi lucrările de construcţie a căminului cultural din satul Liteni.

Un alt edificiu care va rămâne după Prodaniuc este Căminul Cultural de la Moara. Datorită primarului din Moara, în doar un an de la preluarea mandatului de edil șef în 2008, căminul început în 1993 a fost finalizat.

„În 2009 am reușit să inaugurăm Căminul Cultural din Moara. Noi aveam la acel moment, în contul de garanții, de la Ministerul Culturii, 6.5 miliarde, bani vechi, dar în total, investiția a ajuns la 14 miliarde de lei vechi, diferența fiind, bineînțeles, din banii contribuabililor din comună”, a povestit Constantin Prodaniuc.

Prin PNDL edilul de Moara are în plan, pentru mandatul 2016-2020, extinderea rețelei de apă și canal, o gradiniță cu program prelungit, dar și un drum în lungime de 1.5 km.

„Avem licitație pentru grădinița cu program prelungit și pentru drumul pe care dorim să îl construim. Sperăm să nu existe probleme și să demarăm cât mai curând aceste proiecte importante pentru comunitate”, a conchis Constantin Prodaniuc, primarul comunei Moara.

 

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.