Miercuri, 21 martie, în jurul orei 19.05, o patrulă din cadrul Secţia 3 Poliţie Rurală Marginea a oprit pentru control pe DN 2E din comuna Horodnic de Sus, autoutilitara înmatriculată în străinătate condusă de un localnic de 32 de ani, care transporta material lemnos.

Potrivit IPJ Suceava, în urma verificărilor, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul nu deține documente legale de proveniență și transport a materialului lemnos, motiv pentru care, s-a solicitat sprijinul specialiștilor silvici, care, în urma inventarierii au stabilit faptul că, acesta transporta ilegal cantitatea de 3,25 m.c. lemn de foc de esență foioase.

Conducătorul auto a fost sancționat contravențional pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010, iar materialul lemnos în valoare de 471 lei, a fost confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Marginea.

Totodată interogând în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, autoutilitara are inspecția tehnică periodică (ITP) expirată și nu este asigurată civil în caz de daune produse terților prin accidente de circulație (poliță RCA), motiv pentru care, conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum total de 1.000 lei, fiind dispusă și măsura complementară de reținere a certificatului de înmatriculare și a plăcuțelor cu numărul de înmatriculare, dovadă înlocuitoare eliberată fiind fără drept de circulație.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.