Marţi, 16 iunie a.c., în jurul orei 09.00, un echipaj de jandarmerie aflat în serviciu în zona Parcului Şipote din municipiului Suceava, a observat trei minori care se deplasau pe o alee şi care aveau asupra lor două biciclete. Deoarece, la vederea echipajului, minorii au încercat să părăsească zona, jandarmii i-au oprit şi le-au solicitat date privind identitatea lor şi provenienţa bicicletelor.

Jandarmii au constatat că unul dintre aceştia este în vârstă de 16 ani şi că are domiciliul în comuna Mitocu Dragomirnei, precum şi faptul că ceilalţi doi minori, în vârstă de 14 şi respectiv 15 ani provin de la un centru de plasament din judeţul Suceava.

În cadrul verificărilor, a rezultat faptul că în ziua anterioară, minorul în vârstă de 16 ani, i-a convins pe ceilalţi doi să părăsească centrul de plasament pentru a se deplasa împreună în municipiul Suceava. În jurul orei 02.00, au intrat în scara unui bloc din cartierul Burdujeni de unde au sustras trei biciclete care nu erau asigurate cu sistem antifurt, apoi s-au deplasat prin municipiul Suceava până la ora 09.00, când au fost depistaţi de jandarmi.

Jandarmii au luat măsuri de identificare a proprietarului, contactându-l în urma unei sesizări făcute de acesta cu puţin timp în urmă la Secţia de Poliţie Burdujeni. Bărbatul, în vârstă de 27 de ani, din municipiul Suceava, s-a prezentat la sediul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Suceava şi a declarat că a sesizat dimineaţă faptul din blocul în care locuieşte au fost sustrase cele două biciclete ale sale şi bicicleta unui vecin.

Cei trei adolescenţi au afirmat că cea de-a treia bicicletă a fost abandonată într-o parcare din Cartierul Burdujeni.

În cauză, minorii vor fi predaţi Poliţiei Municipiului Suceava în vederea continuării cercetărilor.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.