Secția 1 Poliție Rurală Vadu Moldovei a fost sesizată prin S.N.U.A.U. 112, sâmbătă, 17 septembrie 2016, la ora 00:59, despre faptul că, mai multe persoane se află pe un iaz din comuna Forăști, la braconat de pește.

Potrivit unui comunicat al I.P.J. Suceava, din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, în noaptea de 16 spre 17 septembrie 2016, în jurul orei 00.30, paznicul iazului a observat mai multe persoane în zonă, motiv pentru care l-a anunțat telefonic pe administratorul iazului, care a sesizat poliția.

Polițiști deplasați la fața locului au identificat o barcă pneumatică în care se aflau două persoane de sex masculin, care au fost somate să se îndrepte cu barca spre mal, aceștia conformându-se, fiind identificați ulterior ca fiind doi bărbați de 26 de ani și respectiv de 34 de ani, ambii din județul Iași.

În urma verificărilor, în zona mediană a iazului, a fost identificată o plasă de pescuit (setcă), în care era prinsă cantitatea de 119,5 kg pește din diverse specii, în valoare de circa 5.000 lei, care a fost predată proprietarului iazului.

Uneltele folosite la braconat au fost ridicate de polițiști în vederea confiscării.

În cauză s-a întocmit dosar penal pentru comiterea infracțiunilor de „producerea, importul, comercializarea, deţinerea sau folosirea la pescuit de către persoanele neautorizate a năvoadelor, voloacelor, prostovoalelor, vârşelor, vintirelor, precum şi a altor tipuri de unelte de pescuit comercial”, ce va fi soluționat procedural.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.