Noul director medical al Spitalului Județean Suceava, Mircea Alexandru Macovei, și-a prezentat prioritățile în noua funcție pe care o ocupă începând din cursul acestei săptămâni.

Acesta a mulțumit conducerii unității spitalicești și Consiliului Județean, dar și fostului director medical, dr. Motan Doina, pentru ceea ce a făcut în cadrul postului pe care l-a avut până de curând și a spus că se bazează în continuare pe experiența acesteia. Printre principale ținte pe care și le-a propus se numără dezvoltarea secțiilor de chirurgie oncologică, endocrinologie, chirurgie vasculară, ortopedie, etc.

„În principal dorim să marșăm pe chirurgia oncologică, prin colaborarea între chirurgie generală, oncologie dar și celelalte specializări chirurgicale, un rol important în acest sens avându-l introducerea procedurilor radioterapice în noul centru care se va dezvolta aici”, a declarat Mircea Alexandru Macovei.

Acesta are în vedere și dezvoltarea secției de endocrinologie, deoarece în zona Sucevei sunt înregistrate probleme tiroidiene multiple, dar și dezvoltarea secției de chirurgie vasculară,  cu accent pe problema insuficienței venoase cronice cu rezolvarea pe care clasică dar și modernă, dar și a artropatiilor.

  „În cazul chirurgiei generale vom dezvolta chirurgia sânului, dar și a tiroidei. Vom dezvolta și  chirurgia intervențională pe fonduri proprii ale unității prin introducerea angiografului. Ortopedia se va dezvolta prin colaborarea cu medici din Austria, prin dezvoltarea artroplastiei articulaţiilor mari dar și a fracturilor de bazin care nu s-au făcut până acum aici. Urologia se va dezvolta prin însușirea competențelor în chirurgia laparoscopică și endoscopică și se va dezvolta compartimentul de chirurgie plastică prin crearea unei infrastructuri superioare și construirea unui compartiment de arși”, a precizat directorul medical, Mircea Alexandru Macovei.

 

Dr. Mircea Macovei este medic primar, cu specialitatea ortopedie-traumatologie și competențe în  chirurgia artroscopică a genunchiului.

Managerul spitalului Vasile Rîmbu a mai spus că doctorul Macovei va îndeplini și rolul de purtător de cuvânt al spitalului.

Interimatul ca director medical al doctorului Doina Ganea Motan a expirat, iar noile prevederi ale Legii nr. 95/2006 împiedică exercitarea funcției în continuare.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.