Vă salut, acum vreau sa vă vorbesc despre priorități. Pentru a fi mai bine înțeles voi explica niște termeni, nu pretind la universalitatea și corectitudinea explicării lor. Sunt 3 categorii ale priorităților:

1.Rațiunea – ea răspunde de activitatea vieții tale.

2. Suflet – răspunde de relații, familie, copii, apropiați.

2. Corp – sănătate.

Pentru început propun să determinăm ce este mai prioritar:

Mai prioritar: apropiații sau afacerea? Apropiații.

Mai prioritar: Sănătatea sau afacerea? Sănătatea.

Din punct de vedere logic obținem următoarea gradație a priorităților:

  1. Corpul, sănătatea, eu însumi. Dacă sunt bolnav, nimeni nu va avea folos de la mine. Dragostea față de mine – este izvorul. Noi nu putem să iubim pe altcineva mai mult, decât ne iubim pe noi înșine. Noi considerăm, că nu putem oferi cuiva ceea ce noi nu avem
  2. Relațiile, copii, familia, apropiații, părinții. Acestea sunt mai importante decât munca. Pentru că dacă aici totul e distrus, nici o muncă nu te va face fericit și satisfăcut. Pentru ce să lucrezi? Pentru o mașină nouă? De râs… Resursele pot fi generate, atunci când are cine să le consume.
  3. Munca- domeniul în care vă afirmați în relația cu oamenii. Măiestria, care creează relația dintre ceea ce faci util, pentru ca mai apoi să primești bani și recunoștință. A te afirma – înseamnă să luminezi înafară, să te împarți. Dar nu poți împărți ceea ce nu ai.

În diferite perioade de viață, diferite categorii pot fi pe prim plan.

Dar în general, presupun că o astfel de gradație poate fi.

Dar cum în realitate sunt prioritățile în viața noastră ? Cât timp oferim zilnic pentru fiecare din categorii?

Cel mai des se întâmplă astfel:

  1. munca
  2. familia
  3. eu și sănătatea

Din cauza acestui model distorsionat, au de pierdut toți. Și afacerile în același timp. Deoarece proprietarul în mod automat transmite valorile sale celor din jur, astfel și angajații ajung să considere că cel mai prioritar este munca.

Cel mai strașnic este, faptul că dragostea și grija de sine este pe planul 3. Cu asta nu trebuie să te mândrești. Grija de tine este baza și izvorul la tot ce există.

Cum vă gestionați timpul?

În ultima perioadă, se observă o frică groaznică să te aprofundezi în segmentul corpului și sufletului. Deoarece că o dată cu armonizarea priorităților, totul ce este la moment începe să se distrugă. Ar fi bine să ne bucurăm, dar defapt apare panica și omul se întoarce la modelul de viață precedent, unde cel mai important este munca.

O metodă ar fi, să facem sport de dimineață, unii spun că asta nu e bine la sănătate. Haideți să vedem cine va învinge… O data ce te trezești mai devreme, ești nevoit mai devreme să te culci, și asta ar însemna mai puțină muncă… Alegerea e a ta.

  1. Ce este cel mai prioritar in viața ta?
  2. În ce investiți cel mai mult timp?

Răspundeți la întrebări, și analizați dacă trăiți conform priorităților (valorilor) pe care le aveți

sursa: http://eustiu.com/prioritati/

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.