Iată că la început de an, venim cu o veste, sperăm, deosebită pentru toţi cei cărora le place lectura. Recent, a ieşit de sub tipar o carte aparte, o carte plăcută cititorului şi pe care vă recomandăm  să o parcurgeţi şi, de ce nu, să o şi aveţi în biblioteca personală. Autorul nu este nimeni altul decât Marius-Costel Eşi, cunoscut înseosebi mediului academic, ştiinţific, literar, iar cartea pe care acesta a scris-o aşa cum  numai dânsul ştie, în stilu-i caracteristic, se numeşte ,,Priviţi spre mine! O apologie absurdă a subiectivităţii”.

,,Priviţi spre mine! O apologie absurdă a subiectivităţii” este de fapt continuarea unei alte cărţi, apărută în 2008, şi anume, ,,Decadenţa sincerităţii. O filosofie naivă prin gânduri simple”, carte care, de altfel, s-a bucurat de un real succes printre cititori, fiind editată în limbile româna, franceză şi engleză. ,,Priviţi spre mine! O apologie absurdă a subiectivităţii” este o carte în care se vorbeşte despre iubire, despre decadenţă, despre alteritate, despre fiinţă, despre oameni, despre tot ceea ce dăruieşte şi poate primi viaţa. Este o carte cu şi despre filosofie, psihologie, educaţie, care se adresează tuturor vârstelor, pentru că iubirea, filosofia, educaţia, oricare ar fi formele acestora, nu trebuie condiţionate şi limitate în niciun fel într-o societate normală. Este o carte complexă, dar simplă în acelaşi timp, uşor de citit şi care, după parcurgerea ei, te pune pe gânduri. Poate nu întâmplător, o astfel de carte reprezintă ,,O poveste interesantă despre iubire, o poveste interesantă despre fiinţă, o poveste în care personajul principal al acesteia este unic, este un eu care nu poate trăi, simţi, gândi decât prin iubire şi resemnare. Este un eu furios, un eu detestabil, un eu resemnat, un eu care iubeşte, un eu care te îndeamnă să priveşti în oglindă, spre el, spre tine, spre mine, spre noi. Este un eu care trebuie apărat. Cum? Privind spre realitatea de aici, realitatea în care eu, tu, noi murim, trăim şi iubim.”

Suntem convinşi că şi de această dată, autorul şi cartea vor rămâne în inima şi sufletul cititorilor. Vă aşteptăm  să participaţi  la lansare şi ţineţi aproape pentru a afla locaţia exactă şi ora începerii acestui eveniment cu-adevărat specific spiritului bucovinean.

Felicitări şi mult succes, domnule profesor, Marius-Costel Eşi!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.