Primarul Sucevei, Ion Lungu a anunțat că a participat miercuri, 11 noiembrie,  la Palatul Victoria, la o discuție cu primul-ministru, Ludovic Orban, și cu ministrul Finanțelor Publice, Florin Cîțu, referitoare la aprobarea bugetului de stat pentru anul 2021, menținerea cotei din impozitul pe venit la 65% în bugetul de stat pe anul 2021 la fel ca în anul 2020, preluarea finanțării de către Guvern a cheltuielilor legate de asistența socială a persoanelor cu handicap grav și a însoțitorilor acestora, dar și despre asigurarea de sume de bani din fondul de rezervă pentru asigurarea încălzirii în sistem centralizat.
„Totodată am avut discuții legate de pregătirea proiectelor pe fonduri europene pentru exercițiul financiar 2021-2027 atât pe Programul Operațional Regional, cât și prin Programul Național pentru Recuperare și Reziliență.
O problemă pe care am ridicat-o primului-ministru a fost legată de aplicarea Legii nr. 165/2013 de finalizare a restituirii în natură a proprietăților. Primăria municipiului Suceava are de primit 260 hectare de teren în urma inventarierii prevăzute de legea menționată mai sus.
Pregătim proiecte europene și avem nevoie de terenuri pe suprafețe mari pentru a le putea depune prin PNRR – Programul Național de Recuperare și Reziliență.
De asemenea avem nevoie de suprafețe de teren pentru un nou cartier pentru tineri conform Legii nr.15/2003, dar și pentru un nou cimitir pentru cartierele Obcini și George Enescu”, a declarat primarul municipiului Suceava, Ion Lungu.
Acesta a adăugat că discuția cu premierul a fost una constructivă timp de aproximativ 2 ore în care s-au analizat problemele ridicate de primari.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.