Asociaţia Studenţilor la Drept LSA Suceava, prin Departamentul Activităţi Academice, organizează sâmbătă, 22 martie, la Palatul de Justiție din Suceava, Procesul Simulat de Drept Penal – Infracțiuni Contra Persoanei.

Coordonatorul proiectului este vicepreşedintele departamentului Activităţi Academice Mariana Lenuța Zaiț. Înscrierile se vor face în perioada 10-15 martie, iar echipele vor fi formate din câte doi membri.

Evenimentul urmăreşte dezvoltarea abilităţilor practice şi a calităţilor de pledant ale participanţilor, studenţi la drept, şi motivarea acestora să participe la activităţi complementare curriculei universitare, prin crearea unei speţe şi prin asumarea unor roluri de către participant, care să fie cât mai aproape de desfăşurarea reală a unui proces, în cadrul unei şedinţe de judecată. Taxa de participare e de 20 de lei pentru fiecare echipă.
Acest “Concurs de Procese Simulate” (Moot Court Competition) face parte dintr-o serie de evenimente realizate la nivel local de către LSA Suceava, precum: dezbateri academice, stagii de practică, conferinţe şi seminarii, efectuarea unor stagii de practică, vizite instituţionale etc. şi la nivel naţional de către ELSA România.

Asociaţia Europeană a Studenţilor la Drept ELSA (The European Law Students’ Association) este cea mai mare organizaţie a studenţilor în drept şi a tinerilor jurişti din lume. ELSA este o organizaţie apolitică, independentă şi nonprofit, care funcţionează pe baza voluntariatului. În prezent ea cuprinde 37 de ţări, numărând peste 25.000 de membri activi, cuprinşi în 200 de grupuri locale din tot atâtea Facultăţi de Ştiinţe Juridice din Europa.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.