Trecerea în neființă a unor persoane dragi nouă poate fi un moment extrem de trist și de cele mai multe ori total neașteptat. Cu toate acestea, procesul de înmormântare trebuie să fie realizat în cele mai bune condiții, fiind ca un ultim semn de respect, un omagiu pentru tot ceea ce persoana decedată a însemnat în decursul vieții.

Ei bine, organizarea unei procesiuni funerare, pe lângă faptul că este încărcată emoțional, poate fi destul de solicitantă, iar efortul fizic și psihic poate aduce numeroase probleme. Care sunt cele mai întâlnite piedici și cum se poate găsi rezolvarea? Cum poate veni o firma pompe funebre în ajutorul celor îndoliați? Vom discuta toate aceste aspecte în cele ce urmează:

Aspectul financiar

E o certitudine faptul că moartea nu poate fi programată sau prevăzută, cel puțin în majoritatea situațiilor, iar o problemă des întâlnită, poate nu pe deplin conștientizată e faptul că o înmormântare poate fi destul de costisitoare.

Sunt multe aspecte de care trebuie să se țină cont și tot atât de multe lucruri ce trebuie să fie cumpărate în cadrul unei procesiuni funerare. De la sicriu, la costum și până la lumânări, prosoape, colivă, etc. costurile pot fi destul de piperate, mai ales dacă totul se organizează pe cont propriu.

Acest detaliu însă își poate găsi o rezolvare destul de simplă – cu ajutorul oferit de către stat și colaborarea cu o firma pompe funebre. Mai exact, firmele specializate în oferirea unor astfel de servicii prezintă și pachete diverse, care se adresează atât celor care au un buget foarte restrâns la dispoziție, poate chiar inexistent, dar și celor care vor să-i onoreze pe cei trecuți în neființă într-un mod mult mai solemn.

Altfel spus, există pachete de servicii care pot fi complet achitate pe baza talonului de pensie, ajutorul provenit de la stat fiind suficient pentru a acoperi costuri precum achiziționarea sicriului, a unei cruci de lemn inscripționată, transportul sicriului, toaletarea persoanei decedate, în care este inclusă spălarea, îmbrăcarea și bărbieritul, manipularea sicriului, o coroană cu fori, costumul, împărțeli și batiste, precum și alte accesorii sau ajutorul oferit în privința actelor de deces. Toate aceste servicii se regăsesc în oferta unei importante firme de pompe funebre, mai multe detalii putând fi găsite chiar pe site-ul lor – www.servicii-funerare-nonstop.ro, fiind cea mai bună dovadă a faptului că persoanele îndoliate pot avea parte de sprijinul atât de necesar.

Vestea poate fi copleșitoare

De asemenea, pe de altă parte problema organizării unei înmormântări nu e neapărat să provină din partea aspectului financiar, ci din cauza faptului că vestea poate fi copleșitoare. În ciuda faptului că moartea este în fapt un proces natural, ciclic și întâlnit fără doar și poate, impactul acestor clipe poate crea răni emoționale puternice, iar stările de depresie și melancolie se regăsesc adesea în rândul persoanelor apropiate.

În astfel de condiții e aproape imposibil ca să se acționeze în cel mai bun sens pentru ca înmormântarea să se desfășoare în cele mai bune condiții, atenția la detalii fiind un aspect de bază, care însă nu e prezentă în asemenea clipe.

Prin urmare, o firma de pompe funebre e cea mai bună soluție în momentele tragice, venind în întâmpinarea tuturor celor care vor să organizeze o înmormântare plină de demnitate și respect!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.