Deşi poliţiştii au atras în nenumărate rânduri atenţia cu privire la reguli preventive minime ce trebuie respectate, 90 de furturi datorate neasigurării uşilor au fost sesizate în primul semestru al anului.

La data de 04 august, la ora 20.40, un bărbat de 41 ani, din orașul Vicovu de Sus, a sesizat poliția despre faptul că în noaptea de 02 spre 03 august, persoane necunoscute au pătruns prin efracție în locuința sa, de unde au sustras telefoane și alte bunuri, prejudiciul total fiind de aproximativ 1.500 lei.

Cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat, în vederea identificării autorilor şi recuperării prejudiciului.

Poliţiştii recomandă încă o dată cetăţenilor să dispună măsuri minime de protecţie a bunurilor, astfel încât să nu cadă victime ale hoţilor. Se recomandă asigurarea cu sisteme de închidere şi alarmare a locuinţelor.

De asemenea, poliţiştii suceveni oferă valoroase indicaţii în privinţa asigurării locuinţelor împotriva hoţilor. Dintre acestea, relatăm în continuare cele mai inportante. Nu lăsaţi la plecarea din locuinţă uşile sau ferestrele deschise şi asiguraţi-le cu sistemele de inchidere. Nu depozitaţi cheile de la uşi sub preşuri, în hainele lăsate în cuierul exterior, în ghivecele de flori sau în alte asemenea locaţii improprii. În cazul în care este vorba despre case în construcţie care se află într-o zonă izolată, asiguraţi-vă că o persoană de încredere poate să treacă zilnic pe la respectiva locaţie şi să o supravegheze. Asiguraţi iluminarea şi îngrădirea perimetrului. Nu depozitaţi bunuri în casele aflate în construcţie (mobilier, electronice, electrocasnice, etc.).

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.