Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc au deschis o anchetă după ce SuceavaLive a prezentat cazul petrecut în cadrul Spitalului Municipal Câmpulung Moldovenesc, când două cadavre au fost încurcate la morgă.

Potrivit procurorilor, la data de 27 mai 2020, organele de cercetare penală din cadrul Poliției Municipiului Câmpulung Moldovenesc au fost sesizate cu privire la faptul că la aceeași dată a avut loc decesul în condiții suspecte a unei persoane de sex masculin din municipiul Câmpulung Moldovenesc, motiv pentru care, prin ordonanța din aceeași dată a fost dispusă începerea urmăririi penale în rem, cu privire la săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă – moarte suspectă, faptă prevăzută de art. 192 alin. 1 Cod penal. Cadavrul persoanei decedate a fost transportat la morga Spitalului Câmpulung Moldovenesc în vederea efectuării necropsiei.

La data de 29 mai 2020, firma de pompe funebre contactată de aparținătorii persoanei decedate, împreună cu reprezentanții familiei acestuia, s-au prezentat la morga spitalului pentru a ridica trupul neînsuflețit, în vederea înhumării.

A doua zi s-a constatat că angajații spitalului, din eroare, au încredințat alt cadavru reprezentanților familiei persoanei decedate, aceștia din urmă efectuând funeraliile și înhumând cadavrul altei persoane.

Având în vedere situația creată, organele de urmărire penală din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc, au dispus exhumarea cadavrului și transportarea acestuia la morga spitalului, în vederea clarificării situației create.

În legătură cu situația de fapt, urmează ca organele de cercetare penală să efectueze cercetări pentru a se constata dacă în cauză sunt întrunite elementele constitutive ale vreunei infracțiuni.

Precizăm că până la pronunțarea unei hotărâri definitive de condamnare, toate persoanele implicate se bucură de prezumția de nevinovăție.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.