Atât conducerea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Suceava cât și cea a Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au anunțat că suspendă activitatea de relații cu publicul și audiențele  până la data de 30 martie a.c.

Conducătorii unităților de parchet cu sediul în Suceava au comunicat că au pus în aplicare Ordinul Procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție nr. 54, din data de 10 martie 2020, pentru limitarea răspândirii infecțiilor cauzate de virusul COVID 19.

Astfel, activitatea de relații cu publicul și audiențe în cadrul Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Suceava dar și a celorlalte unități ale Ministerului Public din județ (Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava și Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava), se suspendă până la data de 30 martie 2020, cu posibilitatea prelungirii suspendării și va fi suplinita de primirea sesizărilor, cererilor și memoriilor prin corespondență, folosind mijloacele de comunicare electronice sau trimiterile poștale.

În această perioadă, comunicarea actelor procedurale se va realiza preponderent prin intermediul poștei electronice, cu acordul prealabil al destinatarului.

Intrarea persoanelor în sediile parchetelor, cu excepția personalului propriu și a celui din instituțiile sistemului judiciar, de ordine publică și siguranța națională, se va face numai după completarea unei declarații pe propria răspundere.

În cazurile în care, din conținutul declarației menționate anterior, rezultă vreuna din situațiile de risc indicate de răspunsul afirmativ la întrebări, conducerea parchetului sau persoanele desemnate vor interzice accesul declarantului.

Procurorul de caz poate amâna efectuarea activităților procedurale care implică contactul direct cu persoanele, în măsura în care este posibil față de urgența cauzei.

De asemenea, s-au dispus măsuri pentru dezinfectarea și igienizarea spațiilor accesibile publicului și birourilor personalului din sediile parchetelor, precum și măsuri privind personalul propriu din cadrul Ministerului Public.

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.