Silviu Iliuță, producătorul  executiv al emisiunii „Cronica Cârcotașilor” și autorul trilogiei „Cronicile unui bărbat” și al blogului „Cronici pe bune”, critică dur pasivitatea ministrului Carmen Dan în legătură cu cazul polițistului sucevean Ciprian Sfichi.

În urmă cu un an, acesta a fost atacat cu o sabie de un interlop, în timpul unei percheziții domiciliare, fiind lovit foarte puternic la cap. 

 

Redăm integral mesajul transmis de Silviu Iliuță ministrului de Interne Carmen Dan:

 

Doamna Carmen Dan, de ce vă bateţi joc de un poliţist?

Un băiat din Suceava, polițist, a avut curajul nebun de a se opune unui interlop. Adică a făcut ce ar face orice poliţist dedicat. În ochii mei, băiatul ăsta e un erou. L-a costat, să ştiţi: hemipareză stângă spastică. Băiatul ăsta are nevoie de recuperare URGENTĂ în străinătate.

 

Acum să vă spun, doamna Carmen Dan, de unde ştiu că vă bateţi joc de el şi de familia lui. De mai multe săptămâni încoace, îmi scriu colegi de-ai săi, frustraţi, care au organizat şi strângeri de fonduri. Dumneavoastră, doamna Dan, sunteţi mult prea ocupată pentru a răspunde la telefon familiei. Probabil că aveţi treburi mai importante decât să ajutaţi un amărât de poliţist. Părintele băiatului vă sună încontinuu, cu perseverenţă şi disperare. La telefon îi răspunde acritura de secretară, care îl pasează pe model clasic:

-Ne pare rău, reveniţi mai târziu. Doamna Dan nu poate acum.

 

Când mai târziu, doamna Dan?

După ce moare băiatul ăsta e bine?

Fiţi om! Ajutaţi-l! O faceţi din banii noştri, nu ai dvs.! Nu vă mai purtaţi ca o patroană nesimţitoare de abator de vaci, ci purtaţi-vă ca un şef responsabil al Poliţiei Române!

Să vă fie ruşine!

*Sper să daţi share sau să copiaţi mesajul până ajunge şi în buricul ţării, la cucoana Carmen.

 

Contul în care puteţi dona pentru omul ăsta:

CONT BRD ROMANIA
Sfichi Dan Ciprian
IBAN :RO71BRDE340SV15605983400
Sau aici: https://www.facebook.com/donate/2175980675774849/?fundraiser_source=external_url

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.