Productivitatea înflorește în medii în care gândurile creative au loc să crească, distracțiile sunt minimizate și atmosfera sănătoasă înviorează spațiul. Multe locuri de muncă sunt amenajate inteligent pentru ca angajații să aibă mai mult spor, însă, de multe ori, biroul de acasă este lipsit de inovație.

În ultimul an, s-a pus foarte mult accent pe siguranța sanitară la spațiile de lucru, iar produsele de igienă, precum dezinfectanți pentru mâini Dettol, ori săpunuri antibacteriene, au devenit indispensabile. Din cauza riscurilor patogene, mulți angajați au preferat să lucreze de acasă.

Amenajarea biroului de acasă într-un mod confortabil, astfel încât să nu simți oboseala în timpul programului de lucru, să poți găsi cu ușurință lucrurile de care ai nevoie și să fii eficient, nu este greu de realizat, însă este important să ții cont de anumite aspecte.

Fii organizat și alege confortul

Organizarea este unul dintre factorii esențiali pentru amenajarea biroului de acasă astfel încât să poți să separi viața profesională de cea personală și să intri mai ușor în starea de muncă. Atunci când lucrezi de acasă, poate fi tentant să îți desfășori activitatea pe canapeaua din sufragerie, în leagănul din grădină ori la masa din bucătărie. Însă, când faci acest lucru pe termen lung, este important să ai un spațiu special amenajat pentru serviciu.

Să fii organizat te ajută să muncești cu mai mult spor, să găsești mereu ce ai nevoie și să nu te lași distras de dezordine. Așadar, când îți amenajezi spațiul de lucru de acasă, alege un fiset metalic, pentru a păstra în ordine toate documentele, dar și mobilier care să îți asigure confortul în timpul orelor de muncă. Pentru că stai în fața computerului cel puțin opt ore în fiecare zi, este esențial să ai o postură corectă. Când optezi pentru un scaun ergonomic investești în sănătatea ta. De asemenea, un birou confortabil contribuie la creșterea nivelului de productivitate.

Alege culorile eficiente

Culorile potrivite pentru spațiul de lucru pot stimula creativitatea și productivitatea. Potrivit principiilor Feng Shui, verde este culoarea asociată cu performanța și luarea deciziilor bune. Totodată, verdele îți dă o stare de calm și sporește creativitatea.

Dacă nu vrei să îți colorezi întreaga încăpere în culoarea verde, poți opta pentru accente în această nuanță. Plantele și alte accesorii, precum tablourile și obiectele decorative, sunt completări excelente pentru introducerea culorii verde în încăperea în care îți desfășori activitatea profesională.

Asigură-te că ai un spațiu privat

Orice sursă de distragere a atenției, fie că vine din partea membrilor familiei, a animalelor de companie ori a televizoarelor sau altor gadgeturi, îți poate afecta productivitatea. Imaginează-ți că participi la o ședință online și copilul intră în încăpere și cere mâncare ori câinele latră în timpul unui apel cu un client. Astfel de situații pot fi jenante și afectează activitatea întregii echipe. Pentru a evita astfel de momente, este necesar, atunci când lucrezi de acasă, să ai un spațiu privat.

Pentru a configura biroul de acasă, alege cea mai liniștită zonă din locuință, aceea care este departe de agitația de zi cu zi. Asigură-te că membrii familiei îți respectă spațiul privat și nu te deranjează în timpul programului de muncă.

Munca de acasă are numeroase beneficii, însă este important să fii organizat și să respecți anumite limite, astfel încât să poți separa viața profesională de cea personală, să poți să fii productiv în timpul programului și relaxat în afara orelor de lucru.

 

Sursă foto: djile/ Shutterstock

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.