Evenimentul de anvergură ” Produs în Bucovina” se desfășoarp pe parcursul a 3 zile, începând de vineri, 2 octombrie, și va prezenta atât oferta turistică a județului Suceava, cât și o expoziție cu vânzare a produselor gastronomice tradiționale bucovinene. Pe scena special amenajată vor evolua zilnic grupuri folclorice și ansambluri artistice din județul Suceava. Sucevenii și nu numai sunt așteptați să viziteze, dar și să achiziționeze din bunătătțile tradiționale bucovinene.

Indiferent dacă vor să îşi facă provizii, să deguste bunătăţi tradiţionale sau să cumpere produse proaspete direct de la producători, sucevenii şi nu numai vor găsi la cea de-a VII-a ediţie a Târgului de Toamnă „Produs în Bucovina” tot ce îşi doresc.

De vineri până duminică, în perioada 2 – 4 octombrie 2015, Târgul de Toamnă „Produs în Bucovina” îşi deschide din nou porţile, la Iulius Mall Suceava, încântându-i pe vizitatori cu preparate după reţete autentic româneşti, lucrări ale meşterilor populari, cântece şi dansuri folclorice.

În acest an, târgul va reuni 36 de producători din industria alimentară a judeţului Suceava. Astfel, pofticioşii vor putea alege dintr-o gamă variată de produse bucovinene: preparate din carne, produse lactate, produse de panificaţie şi patiserie, bere de casă, must, sucuri naturale, fructe, îngheţată, miere de albine şi produse apicole, legume şi murături. Iubitorii gastronomiei româneşti se vor putea delecta cu preparate la grătar sau la ceaun. Devenit deja o tradiţie pentru bucovineni, târgul va reuni şi în acest an artişti populari în „Sătucul Meşterilor”. Aceştia vor impresiona publicul cu iscusinţa în a confecţiona obiecte reprezentative pentru zona lor de provenienţă: icoane, sculpturi în lemn, împletituri, ţesături, straie şi multe altele.

Pe lângă scopul de a promova producătorii locali şi de a încuraja transmiterea tradiţiilor din generaţie în generaţie, Târgul de Toamnă „Produs în Bucovina” va include şi spectacole de muzică şi dansuri populare. Sofia Vicoveanca, Ansamblul Artistic „Ciprian Porumbescu”, Ansamblul ucrainian „Cernova Kalena”, Formaţia de dansuri ucrainiene „Kozaciok”, Fanfara „Lui Cucoș”, Fanfara „Stamate”, Fanfara „Trandafirul”, Ansamblul folcloric „Arcanul”, Ansamblul folcloric „Brădetul”, Ansamblul folcloric „Răzeşii”, Ansamblul folcloric „Florile Bucovinei”, Ansamblul „Bucovina”, Grupul folcloric „Străjăncuţa”, Formația de dansuri „Moştenitorii Bucovinei”, Grupul vocal „Piatra Şoimului”, Formaţia de dansuri „Plaiurile Pojorâtei”, Grupul folcloric „Plaiurile Soloneţului” şi tinerii talentaţi din proiectul „Muguri de cântec” sunt cei care îi vor invita la cântec şi joc pe suceveni.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.