Facultatea de Inginerie Alimentară din cadrul Universității „Ştefan cel Mare” Suceava organizează faza naţională a competiţiei “Ecotrophelia”. Acţiunea a debutat azi, 8 iulie, în aula din corpul E a Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava.

Potrivit conducerii universității, evenimentul are loc pentru a crea produse alimentare inovative. Produsul alimentar creat trebuie să fie destinat consumului uman şi să se adreseze tuturor categoriilor de consumatori.

Evenimentul, care va avea loc între 8 – 9 iulie, se va desfășura sub egida Asociaţiei Specialiştilor de Industrie Alimentară din România (ASIAR). Manifestarea este organizată cu prilejul celebrării a 50 de ani de învăţământ universitar la Suceava. La faza naţională a competiţiei vor participa 15 echipe, care vor reprezenta următoarele universităţi: Universitatea Ştefan cel Mare din Suceava, Universitatea Dunărea de Jos din Galaţi, Universitatea Sapientia din Miercurea Ciuc, Universitatea din Oradea şi Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului din Timişoara. Juriul concursului va fi format din specialişti din industria alimentară agreaţi de ASIAR.

Marii câştigători ai competiţiei naţionale vor avea prilejul de a reprezenta România la faza internaţională, care va avea loc în perioada 6-7 octombrie, la Köln, în Germania. Efortul câștigătorilor va fi răsplătit cu premii substanțiale. Astfel, câștigătorul premiului I va primi 8000 de euro, studentul care va ocupa locul al II-lea va fi recompensat cu 4000 de euro, iar cel care se va clasa pe locul al III-lea va primi 2000 de euro.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.