Vineri, 17 octombrie, la ora 17.20, Poliţia municipiului Suceava a fost sesizată de o localnică de 74 ani, despre faptul că persoane necunoscute i-au sustras din locuinţă suma de aproximativ o mie de lei.

Din cercetări, polițiștii au stabilit faptul că în jurul orei 15.00, în timp ce se afla la domiciliu, partea vătămată a primit în apartament o persoană de sex feminin necunoscută, sub pretextul că oferă gratuit pensionarilor produse de curăţare. Partea vătămată împreună cu femeia necunoscută au intrat în bucătărie, au închis uşa şi au discutat despre produsele din oferta prezentată aproximativ 30 minute, timp în care uşa locuinţei a rămas închisă, dar neasigurată.

La scurt timp după plecarea persoanei necunoscute, victima a constatat lipsa sumei de o mie de lei, a unui card bancar cu suma de 30 lei și a plicului cu codul PIN al cardului.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, cercetările fiind continuate pentru identificarea autorilor și recuperarea prejudiciului.

Poliţiştii atrag încă o dată atenţia cu privire la măsurile preventive pe care cetăţenii trebuie să le ia în cazul în care sunt abordate de persoane necunoscute care solicită să le vândă anumite bunuri.

De aceea recomandă cetăţenilor să nu dea curs unor astfel de oferte care, de cele mai multe ori, sunt doar un pretext de a pătrunde în locuinţe şi a sustrage bunuri. De asemenea, nu lăsaţi să intre în locuinţa dumneavoastră persoane necunoscute, ce se recomandă a fi de la diverse firme de publicitate, de la societăţile de gaz, energie electrică fără a vă prezenta documente avizate ce le fac identificabile.

În cazul în care aveţi suspiciuni cu privire la faptul că sunteţi înşelaţi apelaţi la numărul unic de urgenţă 112, sau sesizaţi cea mai apropiată unitate de poliţie!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.