Ploile torențiale din ultimele zile au provocat dezastre în mai multe localități din județ, iar în unele dintre ele drumurile au fost distruse în totalitate, accesul oamenilor în zonă fiind imposibil.

Întrucât aceste calamități naturale vin cu niște cheltuieli neprevăzute,  remedierea lor într-un  timp scurt este aproape imposibilă, procedurile și birocrația fiind alte impedimente.

Există însă persoane care devin excepții ale unor reguli bine stabilite și reușesc să își gospodorească comuna, la fel ca și casa: cu dedicare și implicare 100%.

Pe data de 23 iunie, în comuna suceveană Breaza, a plouat mult și efectele s-au văzut imediat: pârâul Tătărcuța a măturat practic o mare bucată de drum.

Cunoscut deja ca un primar pe care nu-l găsești pe la birou dând ordine și nici purtând hârtii, Gheorghe Lesenciuc, sau „Gigi” cum îi spun cunoscuții,  primarul comunei Breaza, și-a mai făcut încă o dată meseria ca la carte.

Deși a doua zi, pe 24 iunie, era sărbătoare, acesta și-a mobilizat oamenii și au plecat împreună pentru a repara ceea ce natura a distrus.

Vă vine să credeți, sau nu, n-a fost la coordonat sau la dat indicații, ci a lucrat cot la cot cu ceilați.

Așa se face că tot ce fusese distrus cu o zi înainte a fost reparat, iar a treia zi, pe 25 iunie, primarul deja era cu muncitorii pe alt șantier, unde se turna o temelie pentru un nou obiectiv din comuna Breaza.

Această comună nu are un buget deloc satisfăcător pentru a inaugura periodic câte ceva, însă acest lucru se întâmplă, și mai important de atât are un primar profesionist.

Gigi Lesenciuc, primarul comunei Breaza, este un exemplu pentru toți primarii din județ, însă nu o să-l auziți vorbind despre profesionalismul său. Nici n-ar avea timp.

Oricine ajunge în comuna Breaza și întreabă de primar s-ar putea să fie surprins și cel de pe buldoexcavator, sau de pe scară, sau din șantier, să nu fie unul dintre muncitori, ci să fie chiar primarul comunei.

Fiți liniștiți! Știe să fie și domn! Dar înainte este OM, profesionist și modest!

 

Comentarii Facebook

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.