După afişarea rezultatelor la examenul de definitivat, 70 de persoane au cerut Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava recorectarea lucrărilor.

Cele mai multe contestații, 10 la număr, au fost depuse de către învățători. Lor li s-au alăturat și profesorii de limba română și de limba engleză, cu câte nouă contestații. Nemulțumiți au fost și cei de educație fizică, matematică și biologie, care au depus cinci cereri, prin care au solicitat reexaminarea notei.

Soluționarea contestațiilor va avea loc în perioada 25 – 26 iulie, urmând ca pe 27 iulie să se afişeze rezultatele finale. Până acum, doar 39, 48 % dintre sucevenii examinați au obținut calificative de peste 8, nota minimă de promovare a examenului.

Vă reamintim că 271 de cadre didactice s-au înscris pentru a susţine examenul de definitivat, dintre care 20 au absentat, unul a fost eliminat pentru fraudă, iar 17 s-au retras din sălile de examinare în prima oră de testare. Proba scrisă a examenului s-a desfășurat la Colegiul Economic “Dimitrie Cantemir”, fiind susţinută la 34 de specializări.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.