Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, susține că există o listă cu profesorii care în 2021 au comis erori majore la Evaluarea națională și la Bacalaureat și că aceștia nu vor mai evalua la niciun examen național, transmite Agerpres.

„Avem lista acelor evaluatori care au comis erori majore şi pot să vă asigur – mă ţin de cuvânt – că nu vor mai evalua la niciun examen naţional după greşelile pe care le-au făcut în Evaluarea naţională sau Bacalaureatul de anul trecut. (…) Corectare computerizată a fost una dintre solicitările majore ale Federaţiei Naţionale a Asociaţiilor de Părinţi”, a declarat oficialul.

Sorin Cîmpeanu a avut luni o întâlnire cu reprezentanții asociațiilor de părinți, context în care, potrivit ministrului, au fost clarificate mai multe aspecte, inclusiv standardizarea evaluării, eliminarea inechităţilor, susţinerea performanţei.

„Suntem pe aceeaşi lungime de undă cu solicitările şi aşteptările părinţilor. Au fost clarificate mai multe lucruri pe mai mult paliere. Este foarte important să avem rezolvate probleme precum standardizarea evaluării în România, eliminarea inechităţilor de orice fel în sistemul de învăţământ românesc, de susţinere a performanţei, probleme ce ţin de modul de organizare. Şi, peste toate acestea, am asigurat reprezentanţii părinţilor că în momentul în care va exista un draft al unui nou pachet legislativ în educaţie, el va fi supus consultărilor şi dezbaterii fără niciun fel de întârziere. Facem tot posibilul ca acest draft să existe cât mai repede posibil după încheierea dezbaterilor în cadrul proiectului „România Educată”, a adăugat Sorin Cîmpeanu, potrivit psnews.ro.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.