Consiliul de Administrație al Inspectoratului Școlar Județean Suceava a decis, până la urmă, demiterea directorului Școlii Gimnaziale Zamostea, Daniela Botezatu. Trebuie subliniat că demiterea directoarei a fost solicitată încă din luna decembrie a anului trecut de către profesorii de la unitatea de învățământ, care au adus acuzații grave la adresa acesteia.

Cadrul didactic a fost acuzat de către colectivul de profesori că are o purtare abuzivă, că îi urmărește constant și că „le vede și mătreața din cap”. De altfel, profesorii au acuzat-o pe Daniela Botezatu că le dădea voie doar de „MAXIM două ori pe zi la baie” și că ar fi fost extrem de legată de această funcție vremelnică, iar în acest sens și-a cumpărat trei scaune până acum. Un alt episod neplăcut pe care directoarea de la Zamostea l-ar fi creat are legătură cu golirea fosei septice, profesorii precizând că „doamna director ar fi scos din fosă și ar fi aruncat în fața școlii”.

În primele două ședințe ale Consiliului de Administrație al IȘJ Suceava s-a decis păstrarea în funcție a directorului Daniela Botezatu, iar în cea de-a treia, organizată la câteva zile distanță, s-a ținut seama de votul acordat de Consiliul de Administrație al Școlii Gimnaziale Zamostea și, prin urmare, cu 8 voturi pentru, 4 împotrivă și o absență, s-a decis eliberarea acesteia din funcția de conducere.

Potrivit IȘJ Suceava, interimatul va fi asigurat de către un membru al Consiliului de Administrație al Școlii Gimnaziale  Zamostea, până la numirea unui alt director.

Reamintim că Daniela Botezatu a obținut funcția de director cu nota 7,9, în luna decembrie a anului 2021.

La începutul lunii decembrie 2022, Consiliul de Administrație al Școlii a votat în unanimitate demiterea directoarei. Ulterior, Consiliul Profesoral a decis același lucru.

Citește AICI și AICI care au fost acuzațiile aduse directorului Daniela Botezatu.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.