Doi dintre inspectorii școlari aduși de fosta conducere PSD la inspectorat, s-au întors la catedră, după ce s-a constatat că au ocupat ilegal funcțiile din instituție. Este vorba despre Luminița Claudia Corbu, consilier local PSD la Fălticeni, și Toader Mihai Piticar, membru PSD Câmpulung Moldovenesc. Cei doi profesori au ocupat fotoliile de inspectori școlari pe care le-au obținut în luna august, când au fost numiți prin detașare în interesul învățământului, de către inspectorul școlar general Cristian Cuciurean.

Despre această situație, inspectorul școlar general adjunct al Inspectoratului Școlar Județean Suceava profesorul Ioan Puiu a precizat că  Luminița Claudia Corbu, care a ocupat funcția de inspector școlar pentru proiecte educaționale, și Toader Mihai Piticar, care a fost inspector școlar pentru istorie, au fost eliberați din funcție întrucât nu îndeplineau condiția minimă de a fi membri ai Corpului Național de Experți în Managementul Educațional.

„Cei doi nu îndeplineau unul dintre criteriile prevăzute în lege și în metodologie, cel de a fi expert în educație. Practic, au funcționat ilegal la Inspectoratul Școlar Județean Suceava, pentru că inspectorul general de atunci nu a respectat avizul Ministerului, care conținea prevederile legale. Noi am cerut punctul de vedere al Ministerului, iar cei de acolo ne-au răspuns clar că nu aveau dreptul de a fi inspectori și că au fost mințiți de către conducerea IȘJ Suceava”, a declarat inspectorul școlar general adjunct Ioan Puiu.

Profesorul Puiu a adăugat că cei doi profesori au fost angajați la Inspectorat prin asumarea răspunderii, au înțeles motivele pentru care s-a întrerupt colaborarea cu ei și vor fi bineveniți să se întoarcă dacă își vor completa dosarele conform legislației în vigoare.

Trebuie precizat că Luminița Claudia Corbu este profesoară de economie la Colegiul Național „Nicu Gane” Fălticeni, iar Toader Mihai Piticar este profesor de geografie la Colegiul Naţional ”Dragoş Vodă” din Câmpulung Moldovenesc.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.