Rez. vol. Iosif Amariei, profesorul de Istorie de la Școala Gimnazială Udești, mai scrie o pagină importantă în cartea vieții sale. După sutele de ore de la catedră, misiunile umanitare din Africa și după selecția în echipa celor mai buni zece rezerviști voluntari români ce vor lua parte la competiția internațională în care se întrec rezerviștii din toate statele membre NATO, prof. Amariei a reușit să urce din nou pe podium. Acesta a obținut locul 3 la pistol precizie și locul 2 la pistol mitralieră precizie, în cadrul unui concurs de tragere organizat la Cluj Napoca.

Competiția militară s-a desfășurat pe 19 mai, în preajma sărbătoririi zilei „rezervistului militar”, cu sprijinul militarilor Regimentului 317 ISR „Vlădeasa”, în poligonul ,,Someșeni” și în prezența Președintelui AORR (Asociația Ofițerilor în Rezervă din România) Cluj, gl.mr.(r)conf.univ.dr Ioan Manci.

Iosif Amariei a precizat că militarii câștigători vor reprezenta Armata României la concursurile organizate de Confederația Interaliată a Ofițerilor în Rezervă CIOR-NATO, în Germania și Finlanda, programul lor de pregătire fiind desfășurat de Asociația Ofițerilor în Rezervă din România, membră a Confederației Internaționale a Ofițerilor în Rezervă CIOR-NATO.

„Rezultatele obținute reflectă timpul de pregătire al oricărui trăgător, în acest domeniu pregătirea fiind continuă, pentru că trebuie să fii un bun strateg, să-ți păstrezi calmul și să îți controlezi respirația. Este un proces complet care după un timp devine ceva normal. Pentru faptul că am ajuns aici, îi mulțumesc lui Dumnezeu”, a spus rez. vol. Iosif Amariei.

Trebuie precizat că rez. vol. Iosif Amariei va reprezenta România în competiția internațională în care se întrec rezerviștii din toate statele membre NATO, ce va avea loc la Bruchsal – Germania, la finele lunii iunie.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.