Pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local Suceava de joi, 21 iunie, se află conferirea titlului de „Cetățean de Onoare al municipiului Suceava” profesorului Tipa Lazăr, doctor în științele motricității umane.

Născut la 15.09.1958 în Todirești, Tipa Lazăr a urmat cursurile Liceului „Ștefan cel Mare” Suceava, Institutului de Învățământ Superior Suceava – Facultatea de Educație Fizică și Sport, Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași – Facultatea de Educație Fizică și Sport, Universității de Stat de Educație Fizică și Sport Chișinău – doctorat. În prezent, acesta este profesor la Colegiul Economic „Dimitrie Cantemir” din Suceava.

Profesorul Tipa Lazăr a fost multiplu campion național și medaliat balcanic și internațional – Campionatul mondial din Oslo, Norvegia și Campionatul European de la Oulu, Finlanda la lupte greco-romane, cu un total de 128 de medalii (aur, argint, bronz) și și-a dedicat întreaga activitate sportului și în special elevilor dornici de performanță.

Potrivit expunerii de motive, echipele antrenate de Tipa Lazăr au obținut rezultate foarte bune la campionatele pe echipe municipale, județene și finale pe țară astfel: locul I pe județ – campionat de fotbal 2001, locul I la handbal băieți 1998, volei locul I pe județ în 2014, locul I volei băieți 2015, locul II baschet băieți 2014 Fălticeni.
De asemenea, profesorul Tipa Lazăr este membru al Centrului de cercetare științifică din domeniul sportului școlar și de performanță din București la nivel de licee și al Centrelor internaționale de cercetare științifică a sporturilor de performanță de la Berlin și Praga.

 

Sursa foto: Facebook – Colegiul Economic Dimitrie Cantemir

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.