Vremea se încălzeşte în următoarele zile, însă în weekend se întoarce iarna. Începutul lunii martie vine cu precipitaţii în majoritatea regiunilor.

Administraţia Naţională de Meteorologie(ANM) a anunţat prognoza pentru următoarele două săptămâni. Estimarea până pe 8 martie este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

Maxime de 16 grade în Banat

Până în 26 februarie, valorile termice diurne se vor situa cu mult peste cele specifice perioadei, astfel că media maximelor va avea variaţii între 12 şi 16 grade. După data de 27 februarie temperaturile maxime vor scădea până la o medie de 11 grade, iar tendinţa de uşoară scădere se va menţine până la sfârşitul intervalului, când vor fi medii de 9…10 grade. Temperaturile minime vor creşte uşor la începutul intervalului, până la o medie de 3 grade şi se vor menţine între 2 şi 4 grade până spre sfârşitul primei săptămâni. Din 27 februarie media minimelor va coborî până spre 1 grad, apoi în a doua săptâmână se va menţine la valori, în medie, de 0…2 grade. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai ridicată în intervalul 01 – 06 martie.

Vreme caldă în Crişana

Până în 26 februarie, media maximelor va fi de 13…15 grade, valori cu mult mai mari decât în mod normal pentru această perioadă. Din data de 27 februarie, media temperaturii maxime va fi în scădere spre o valoare de 10 grade, apoi se va menţine până spre sfârşitul intervalului, la valori, în medie, de 8…10 grade. Temperaturile minime vor creşte uşor în prima săptămână, spre o medie de 4 grade, apoi până la sfârşitul intervalului va exista tendinţa de scădere, spre medii de -1…0 grade. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi în creştere după data de 01 martie.

Variaţii termice în Transilvania

Vremea va fi deosebit de caldă până în jurul datei de 26 februarie, iar media maximelor va avea variaţii între 11 şi 14 grade. Apoi, temperaturile maxime vor fi în scădere, chiar semnificativă în jurul datei de 27 februarie, când se vor înregistra medii de 8…9 grade, iar la sfârşitul intervalului, media maximelor va ajunge spre valori de 6 grade. Temperaturile minime vor creşte în prima săptămână, de la medii în jurul a -4 grade până spre 0 grade. Până la sfârşitul intervalului, temperaturile minime vor fi în uşoară scădere, spre medii de -4…-3 grade. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi ridicată după 27 februarie, dar mai ales în jurul datei de 2 martie.

Minime de minus 2 grade în Maramureş

Valorile termice diurne vor creşte uşor până spre sfârşitul primei săptămâni, de la medii de 11 grade, până spre 14 grade. După data de 26 februarie, vremea va intra într-un proces de răcire, astfel încât la sfârşitul intervalului, media maximelor va ajunge la 6…7 grade. Temperaturile minime vor fi în creştere în prima săptămână, de la medii de -3 grade, până spre valori de 3 grade. În cea de-a doua săptămână, minimele termice vor marca o scădere treptată, iar la finalul intervalului se vor înregistra, în medie, -3…-2 grade. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi în creştere,în special după data de 1 martie

Burniţă în Moldova

În prima saptămână, în ansambu vremea va fi mai caldă decât în mod obişnuit, dar vor fi fluctuaţii în evoluţia temperaturilor maxime, astfel că media acestora va fi cuprinsă între 8 şi 14 grade, cu cele mai ridicate valori în 25 şi 26 februarie. În această perioadă, media temperaturilor minime va creşte de la -4 grade până spre valori de 0…1 grad. Primăvara calendaristică va debuta cu maxime la nivelul regiunii de 6…8 grade şi minime de -2…0 grade, cu o tendinţă generală de scădere spre finalul celor două săptămâni de prognoză. Probabilitate pentru precipitaţii va fi mai ridicată în a doua săptămână de prognoză. Până atunci, doar izolat vor fi condiţii de burniţă în zonele joase de relief.

Frig pe litoral

În primele două zile ale intervalului, media valorilor maxime va fi de 8…10 grade, apoi se va produce o scădere semnificativă până la 5 grade, ca ulterior să se încălzească din nou spre maxime în jur de 12 grade. Spre finalul lunii februarie, o nouă răcire va determina maxime în medie de 7…8 grade, ce se vor menţine fară variaţii importante şi în prima săptămână de martie. Media temperaturilor minime va fi în creştere uşoară în prima săptămână, de la 0 grade, până la 3…4 grade, iar ulterior sunt prognozate valori în jur de 1 grad. În prima săptămână de prognoză vor fi posibile ploi slabe sau burniţă, în special pe 24 februarie. După 1 martie probabilitatea pentru precipitaţii va fi în creştere.

Precipitaţii în Muntenia

În prima săptămână va predomina o vremea caldă pentru această perioadă, cu temperaturi maxime la nivelul regiunii cuprinse între 12 şi 16 grade, dar în ziua de 24 februarie se vor înregistra valori diurne, apropiate de mediile multianuale, în jur de 8 grade. Răcirea prognozată pentru 28 februarie, va însemna maxime în jur de 10 grade, ce se vor menţine şi în primele zile din luna martie, însă până la finalul intervalului, tendinţa temperaturii va fi de scădere uşoară. În ceea ce priveşte temperaturile minime, acestea vor prezenta o tendinţă de creştere treptată în prima săptămână, de la -2 grade până spre 2 grade, iar ulterior media regională a acestora va fi în jur de 0 grade. Regimul pluviometric va fi deficitar în cea mai mare parte a intervalului, probabilitatea pentru precipitaţii urmând să fie în creştere mai ales după 2 martie.

Zero grade în Oltenia

Până pe 28 februarie, vremea va fi caracterizată de variaţii ale temperaturii aerului de la o zi la alta, dar în ansamblu vremea va fi caldă în special în zona de deal. Valorile maxime de temperatură la nivelul regiunii vor fi cuprinse, în general, între 12 şi 16 grade, iar minimele vor prezenta o tendinţă de creştere uşoară de la – 2 grade până spre 2…3 grade. În a doua săptămână sunt prognozate maxime, în medie de 10…12 grade, cu valori ceva mai scăzute spre finalul intervalului, iar temperaturile minime vor fi în jur de 0 grade. Regimul pluviometric va fi deficitar în cea mai mare parte a intervalului, probabilitate pentru precipitaţii urmând să fie în creştere mai ales după 2 martie.

Minus 7 grade la munte

Până în 26 februarie vremea va fi caldă pentru această perioadă, cu o medie a valorilor maxime de 6…9 grade şi minime de -2…0 grade. Răcirea prognozată pentru finalul lunii februarie, va determina maxime în medie de 0…2 grade, ce se vor menţine fară variaţii importante şi în prima săptămână de martie, iar media minimelor va scădea la -7…-5 grade. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi în creştere după 27 februarie.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.