Vremea frumoasă în următoarele două zile, însă la sfârşitul săptămânii temperaturile încep să scadă. La munte se anunţă lapoviţă şi ninsoare, în timp ce în restul teritoriului se va semnala ceaţă şi burniţă.

Conform Administraţiei Naţionale de meteorologie (ANM), joi, 25 februarie, vremea se va încălzi în cea mai mare parte a ţării. Cerul va fi variabil, iar nebulozitate stratiformă sau ceaţă se vor semnala cu o probabilitate mai mare la începutul zilei şi noaptea, în zonele joase de relief. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 7 şi 16 grade, iar cele minime între -2 şi 8 grade, în marea lor majoritate.

În Bucureşti,valorile termice vor fi în creştere faţă de intervalul anterior. Cerul va avea înnorări şi se va semnala ceaţă, cu o probabilitate mai mare la începutul zilei şi noaptea. Vântul va sufla în general slab. Temperatura maximă va fi de 11…12 grade, iar cea minimă de 2…4 grade.

Vineri, vremea va fi cu mult mai caldă decât în mod normal pentru această perioadă. Ziua, cerul va fi variabil, cu înnorări şi ceaţă în zonele joase de relief în primele ore din interval. Noaptea, aria nebulozităţii se va extinde treptat, cu precădere în jumătatea de nord a ţării şi se vor semnala ploi slabe, iar în zona montană aferentă va fi şi lapoviţă şi ninsoare, în timp ce, în restul teritoriului, pe arii restrânse vor fi nori stratiformi sau ceaţă. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări mai ales în partea a doua a intervalului la munte, iar local şi temporar şi în rest. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 10 şi 18 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -1 şi 7 grade.

În Bucureşti, valorile termice vor fi mai ridicate decât în mod normal pentru această perioadă. Cerul va fi variabil, cu înnorări sau ceaţă dimineaţa şi noaptea. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 14 grade, iar cea minimă va fi de 3…5 grade.

Conform meteorologilor, în ultimele zile ale săptămânii, valorile de temperatură vor avea variaţii de la o zi la alta, dar în general se vor situa peste mediile climatologice specifice perioadei. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai ridicată în prima parte a intervalului în mare parte din ţară.

Sâmbătă, vremea se va răci semnificativ şi va fi în general închisă, cu ploi pe arii extinse, în jumătatea de nord-est a ţării. În restul teritoriului, valorile termice în scădere uşoară faţă de intervalul anterior, se vor situa în continuare peste normele climatologice specifice perioadei, cerul va avea temporar înnorări, iar ploile se vor semnala cu caracter local. Vor fi predominant ninsori în Carpaţii Orientali şi în zona limitrofă acestora, şi precipitaţii mixte în Carpaţii Meridionali şi pe crestele Carpaţilor Occidentali. Pe arii restrânse se vor cumula cantităţi de apă mai însemnate, iar trecător pot apărea şi descărcări electrice. Vântul va avea intensificări la munte, cu rafale de peste 70 km/h pe creste, viscolind ninsoarea, dar la viteze mai mici, în general de 45…55 km/h, şi în celelalte regiuni. Temperaturile maxime se vor încadra între 7 şi 17 grade, mai scăzute în Moldova şi estul Transilvaniei, dar şi uşor mai ridicate în Oltenia şi Muntenia, iar cele minime, în marea lor majoritate, între -4 şi 4 grade. Dimineaţa, în zonele joase de relief din sud, se va forma ceaţă.

În Bucureşti, vremea se va răci uşor faţă de intervalul anterior, dar valorile termice se vor situa în continuare peste normele climatologice specifice perioadei. Temperatura maximă va fi de 13…15 grade, iar cea minimă de 1…3 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări spre seară şi noaptea când temporar va ploua şi vor fi posibile descărcări electrice. Vântul va avea intensificări, cu o probabilitate mare în a doua parte a zilei, când rafalele vor atinge 45…55 km/h. La începutul intervalului vor fi condiţii de nebulozitate joasă sau ceaţă.

Conform ANM duminică, 28 februarie, vremea va continua să se răcească în jumătatea sudică a ţării, în timp ce, în restul teritoriului, valorile termice nu vor mai avea variaţii semnificative. Cerul va avea înnorări şi se vor semnala precipitaţii, cu o probabilitate mai mare spre seară şi noaptea, local în nord, centru şi est şi izolat în rest. Acestea vor fi sub formă de ninsoare la munte şi mixte în celelalte regiuni. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în zonele montane, iar în prima parte a intervalului în nord-est, est şi sud-est. Temperaturile maxime se vor încadra între 5 şi 13 grade, iar cele minime între -6 şi 3 grade.

În Bucureşti, vremea va continua să se răcească şi va fi în general închisă. Vor fi înnorări, iar trecător va ploua slab. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi de 9…10 grade, iar cea minimă de 0…2 grade.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.